BEWEZEN: sleep texting is een feit en misschien doe jij het ook!

Print
BEWEZEN: sleep texting is een feit en misschien doe jij het ook!

Foto: Shutterstock

Wandelen en praten in je slaap: het kan allemaal, maar wist je ook dat je berichtjes kan sturen? Jep, het kan! En het engste is dat je helemaal niet weet dat je het doet, HUH?!

Onderzoekers van Villanove University waren benieuwd naar de invloed van technologie op het slaappatroon. Ze spraken met 372 studenten en daaruit bleek dat meer dan 25% wel eens berichten stuurt in hun slaap. 72% daarvan wisten niet meer dat ze dit deden, say what?! 

Drunk texting vs. sleep texting

Drunk texting is al langer een feit, dan rollen de diepe gedachten en liefdesverklaringen uit je vingers op het toetsenbord en klik je sneller dan ooit op 'verzenden' om achteraf spijt te hebben, uiteraard.

Bij sleep texting is dit anders, het is vaak onleesbaar gebrabbel waar je achteraf niks meer van weet. Het gebeurt vaak dat geluiden in je omgeving terugkomen in je dromen. Dat geldt dus ook voor de berichttoon of het trillen van je telefoon. Het kan dus zijn dat je onbewust naar je telefoon grijpt en al dromend een bericht stuurt. 

Sleep texting moet verder onderzocht worden vooraleer het fenomeen veralgemeend kan worden. MAAR het is wel opvallend dat meer en meer studenten last krijgen van deze nachtelijke toestanden. Want net zoals slaapwandelen, kan dit aantonen dat je niet voldoende slaap hebt... TIP: je gsm niet vlakbij leggen als je slaapt om deze toestanden te vermijden:

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video