Ongelooflijk: dit waren 10 jaar geleden de grootste hits

Print
Ongelooflijk: dit waren 10 jaar geleden de grootste hits

Foto: Hollywood Records

De tijd vliegt, zeggen we wel eens. Hoewel een jaar soms wel eeuwen lijkt te duren, schrikken we toch wanneer we merken hoe lang geleden bepaalde gebeurtenissen al zijn. Of muziek, in dit geval. Intussen is het 2019, maar tien jaar geleden in 2009, klonk het allemaal heel erg anders. We zijn er zeker van dat je niet zal kunnen geloven dat deze hits al een decennium oud zijn.

Bad Romance - Lady Gaga

Tien jaar geleden veroverde Lady Gaga de hitparades. Haar song 'Bad Romance' klonk niet alleen heel erg goed in de oren, ook de videoclip is een meesterwerk. Het is niet voor niets dat deze onlangs de kaap van één miljard views overschreed. Dat doen maar weinigen haar na.

Tik Tok - Ke$ha

Ook Ke$ha (ja, met dollarteken) kende haar doorbraak in 2009. Hoewel de zangeres nu heel erg van koers veranderd is, stond ze toen bekend als feestbeest en losbol. Oh, how times change...

Fireflies - Owl City

You love it or hate it: 'Fireflies' aka vuurvliegjes van Owl City was een enorme hit. Voor sommige mensen tot vervelens toe, want het was wel een échte oorworm. Van Owl City hoorden we sindsdien niet meer zoveel. Eéndags(vuur)vlieg?

Down - Jay Sean ft. Lil Wayne

Je zou het amper geloven, want dit liedje van Jay Sean lijkt wel weggeplukt uit 2002. In de clubs was 'Down' een enorme hit waar talloze voetjes van de vloer zijn gegaan. 

You Belong With Me - Taylor Swift

Het is nogal een contrast met de Taylor Swift die we nu kennen, maar in 2009 was het nog een heel erg braaf meisje. En de videoclip van 'You Belong With Me' met de papieren bordjes is ondertussen ook zo goed als cultureel erfgoed.

Right Round - Flo Rida ft. Ke$ha

Nog zo eentje die de dansvloer veroverde in de clubs. Redactrice Tiffany geeft toe meerdere keren haar 'inner slut' naar boven te hebben gehaald op dit schijfje van Flo Rida en Ke$ha.

Party In The U.S.A. - Miley Cyrus

Ja, 'Party In The U.S.A.' van Miley Cyrus werd al tien jaar geleden de wereld ingestuurd. Het traject dat Miley aflegde in de tussentijd hoeven we je niet meer uit te leggen. Feel old yet?

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video