Het internet op z'n kop: Instagram voert drastische veranderingen door

Print
Het internet op z'n kop: Instagram voert drastische veranderingen door

Foto: 9to5mac

Een aardbeving in social medialand op donderdagavond: Instagram voerde een drastische verandering door naar een groot deel van zijn gebruikers. Dat veroorzaakte vrijwel meteen een schokgolf aan (negatieve) reacties.

Instagram gaat al een tijdje gebukt onder een klaagzang over het algoritme. Zo besloten de makers achter de applicatie een tijdje geleden om de volgorde van posts niet meer chronologisch te tonen. Die update werd niet onthaald op applaus maar Instagram zette toch door.

Dat is nog niets in vergelijking met de verandering die vandaag werd doorgevoerd. Daarbij werd het 'scrollen' door de posts vervangen door 'swipes' of 'taps', hetzelfde principe dus als bij stories. 

Daarmee haalt Instagram zich de woede op de hals van héél wat gebruikers die misnoegd zijn met de update. De vraag is nu of de makers luisteren naar de gebruikers en snel weer komaf maken met de verandering, of koppig doorzetten. We verzamelden enkele reacties:

UPDATE: Gebruikers melden dat de verandering niet meer zichtbaar is en alles weer terug naar het oude is. Instagram heeft (voorlopig) dus geluisterd.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video