Keukenkluns van jewelste? Met deze sluwe tips rijf je heel wat punten binnen voor die feestmaaltijd

Print
Keukenkluns van jewelste? Met deze sluwe tips rijf je heel wat punten binnen voor die feestmaaltijd

Foto: Lidl

Het zijn hoogdagen voor keukenprinsessen, maar voor diegenen die nog steeds niet weten wat een garde of spatel is kan de feestperiode heel wat stress opleveren. Zeker als die laatst vermelde personen een etentje moeten hosten. Geen paniek! Je moet nog net niet met een hamer je fornuis te lijf gaan om hieronder uit te komen, want met onze tips toveren zelfs de grootste keukenklunzen een verrukkelijke maaltijd op tafel.

 

AAAAAAAPERITIEF

Ben jij ook zo’n persoon die zich meestal al rond eet aan borrelhapjes? Je bent heus niet de enige, daarom is dit ook de perfecte tactiek om ervoor te zorgen dat mensen niet veel honger meer hebben wanneer ze aan tafel schuiven. En hé, hapjes in de oven steken is gelukkig wel één van je verworven talenten.

 

COCK – hik – TAILS

Een andere manier om ervoor te zorgen dat mensen maar weinig van de feestmaaltijd meer weten of proeven is ze – pardon our French – opgieten met jouw fameuze cocktails. Je weet wel, dat recept die je vond onder de zoekterm ‘’s werelds strafste cocktails’. En goede gastvrouw die je bent bel je dan voor iedereen een taxi of course. Extra punten voor verantwoordelijkheid: check!

 

FONDUE, I’M SO FOND OF YOU

‘Wat je zelf doet, doe je meestal beter’ heeft in de verste verte geen betrekking op onze kookkunsten. Maar gelukkig kunnen we altijd terugvallen op twee klassiekers van jewelste: fondue en gourmet. En het beste eraan is: het enige wat je hoeft te doen is de folie van de gerechten halen, want je gasten maken hun maaltijd lekker zelf. Ha!

 

NIETS MIS MET KANT-EN-KLAAR

Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Heel wat supermarkten verkopen tegenwoordig prachtige kant-en-klare gerechten. Die gevulde sint-jakobsschelpen van Lidl verkoop jij dan gewoon aan je gasten als een eeuwenoud recept van je overgrootmoeder. En die aardappelgratin? Dat recept ben je al jaren aan het verfijnen. *kuch kuch*

 

SCHOENMAKER, BLIJF BIJ JE LEEST

Kun jij heus een omelet klaarmaken zonder de keuken af te branden, of een aardappel koken? Stel dan ook geen tweesterrenmenu samen, maar doe gewoon waar je goed in bent. En geef het indien mogelijk een feestelijke toets. Pasta als hoofdgerecht: why not?!

 

PIMPEN MET PINTEREST

Het oog wil ook wat, en dat is maar goed ook. Want met wat geTetris en hier en daar een toefje saus ziet dat simpel stukje zalm er al een stuk beter uit. Ook een mooie feesttafel maakt al heel wat goed. Hoog tijd dus om nieuwe Pinterestborden aan te maken!

Meer over kerst

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video