Strakke billen door chille yoga poses? Yes, please!

Print
Strakke billen door chille yoga poses? Yes, please!

Foto: Shutterstock

Als we aan yoga denken, denken we aan: relax, take it eaaaaasy! Je raakt er helemaal ontspannen door. MAAR er is ook een interessant wistje datje over yoga: het is goed voor de billen. Jezelf ontspannen en tegelijkertijd een strakke booty creëren? Daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen en trekken met plezier onze sportbroek aan!

Doggy style

Sta rechtop, je voeten naast elkaar en breath in and breath out #zen. Adem nu in terwijl je je heupen naar beneden beweegt. Tegelijk zet je je handen voor je neer op de grond op schouderbreedte. Nu sta je hier natuurlijk met je poepke in de lucht. Om je bilspier te trainen, beweeg je je voeten naar voor en naar achter. #readysetgo 

The bridge

Een leukere startpositie dan dit bestaat niet: lig op je rug. Trek je benen omhoog, maar houd je voeten plat op de grond. Duw dan je billen in de lucht tot je rug recht is, plaats terwijl je armen plat onder je lichaam. Je maakt dus een schuine brug. Span je billen en houd dit enkele seconden aan en tadaaaaa strakke poep in de maak!

Nieuwe plank

Jep, je leest het goed: planken. Echt chill kan je dat niet noemen, maar je moet er natuurlijk iets voor over hebben. Het is een kleine variant op de standaard plank. Je steunt niet op je ellebogen, maar wel op je handen die je gebogen onder je zet. Doe dit twee keer 30 seconden.

Melting heart pose

Na de hoge plank is het terug tijd voor: rust en evenwicht. Het is niet alleen goed voor je poep, maar ook om je spieren los te rekken. Zet je op je knieën en plaats je handen zover mogelijk naar voor. Steek je billen de lucht in en breng je schouders en rug zo laag mogelijk. Stretch and train!

Halve maan

Pittig, maar ideaal voor mooie billen! Sta rechtop, buig je hele lichaam naar rechts en vergeet vooral je rechterarm niet uit te steken naar de grond, neem je linkerbeen mee en maak een hoek van 90 graden. Je linkerarm wijst recht omhoog naar het plafond.

 

Et voilà, goede oefeningen die niet té veel inspanning eisen, maar wel heel productief zijn! 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video