Afvallen zonder op dieet te gaan: het geheim zit in dit keukentoestel

Print
Afvallen zonder op dieet te gaan: het geheim zit in dit keukentoestel

Foto: Shutterstock

Chiazaadjes zitten tellen, ’s morgens negen verschillende groentes en fruit moeten schillen voor een smoothie of vijf weken lang overleven op selderij: het is niet aan ons besteed. En toch willen we graag dat cijfer op de weegschaal een beetje naar beneden halen. Geen paniek, er bestaat wel degelijk een manier om gezonder en minder vetrijk te eten (lees: en dus af te vallen) zonder echt op dieet te gaan. Het antwoord: stomen.

Stomen is één van de meest gezonde manieren om voedsel te bereiden. Je hoeft ten eerste al geen olie of boter te gebruiken om je eten te bakken, maar deze bereidingswijze zorgt er ook voor dat vitaminen en mineralen bewaard blijven. Wanneer je wil afvallen is een stomer de ideale keukenpartner.

We horen het je al denken: ‘Maar gestoomd eten bevat geen smaak.’ Of: ‘Je hebt bijna geen mogelijkheden.’ *insert vervelend buzzergeluid* Voedsel die gestoomd wordt, behoudt nét wel z’n natuurlijke smaak, evenals zijn kleur. Van zalm tot rijst, en zelfs desserts: het zijn maar enkele van de honderden mogelijkheden. Maar dat zijn lang niet alle voordelen van een stoomovern:

  • Je hebt geen olie of boter nodig
  • Gestoomd voedsel houdt zijn kankerbestrijdende eigenschappen
  • Gestoomd voedsel is voedzamer en behoudt z’n natuurlijke kleur
  • Gestoomde voedingsmiddelen zijn veel makkelijker om te verteren
  • Je keuken ziet er niet uit als een slagveld na een rondje koken, want je hebt bijna niets nodig
  • Gestoomd voedsel behoudt z’n mineralen en vitaminen

TIP: zorg ervoor dat je een degelijke voedselstomer koopt, of een stoomoven laat installeren. In een stoomoven van Miele kun je bijvoorbeeld gelijktijdig op drie verschillende niveaus koken en dus meerdere gerechten tegelijk klaarmaken. Of je kunt de Aziatische toer opgaan en leren kokerellen met stoommandjes.

Meer over food

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video