Getest: de nagelstudioset van Lidl om jezelf valse nagels aan te meten

Print
Getest: de nagelstudioset van Lidl om jezelf valse nagels aan te meten

Foto: Lidl

Zien jouw handen eruit alsof je al twaalf jaar slavenarbeid achter de rug hebt? Zou je voor de feestdagen graag eens partyproof nagels hebben, maar beslist je banksaldo daar anders over? Geen paniek, wij testten voor jullie een nagelstudio van Lidl uit, waarmee je voor een zeer vriendelijke prijsje het hele jaar door nette nagels hebt!

WAT IS HET?

Een complete kit met daarin alle benodigdheden om jezelf een French manicure aan te meten, en dat voor – jawel – nog geen veertig euro.

 

HOE WERKT HET?

NAGELTIPS KIEZEN

 • Kies een nageltip die zo goed mogelijk aansluit bij de ronding van je natuurlijke nagels. Opgelet: de rand  van de valse nagels is niet de feitelijke rand, maar het boordje binnenin.
 • Vijl, indien nodig, met de zandbladvijl het einde van de tip van de valse nagel af, zodat de onderkant ongeveer een derde van uw natuurlijke nagel bedekt.
  TIP: als je een te kleine nageltip gebruikt, breekt die makkelijker af. Neem dus liever een maatje groter wanneer je twijfelt. Je kunt dan eventueel de zijkanten bijvijlen.

 

NAGELTIPS OPZETTEN

 • Maak je nagels volledig proper. Daarvoor kun je het bokkenbootje (om je nagelriemen terug te duwen), het schuurblokje en de finishing oplossing gebruiken. Raak je nagels dan ook niet meer aan met je vingers, zodat het oppervlak niet terug vettig wordt.
 • Doe een kleine druppel nagellijm op het onderste gedeelte van de nageltip, en houdt de valse nagel omlaag zodat de lijm niet op het bovenste gedeelte loopt.
 • Zet nu de nageltip schuin op de natuurlijke nagel, zodat de vastgelegde rand van de nageltip aan de rand van de natuurlijke nagel ligt. Kantel de nageltip daarna met lichte druk op de natuurlijke nagel, zodat eventuele luchtbellen eruit worden gedrukt.
 • Houd de nageltip 10-12 seconden vast en druk hem daarbij met voldoende druk op de natuurlijke nagel.
 • Als je alle nageltips opgeplakt heeft,  kun je ze met de nagelknipper op de gewenste lengte afknippen. Druk de nagelknipper in één beweging dicht. Als je te langzaam drukt, kan het gebeuren dat de nageltips splinteren.

 

NAGELBED AANPASSEN

 • Vijl de valse nagels daarna heel voorzichtig met de zandbladvijl in vorm. Vijl tegelijkertijd ook de overgang van de nageltip op de natuurlijke nagels.

 

UV-GEL AANBRENGEN

 • Breng met het kwastje een dunne laag UV-gel aan op de gehele nagel. Op het onderste gedeelte kun je wat meer gel aanbrengen om de overgang zo subtieler te maken.
  TIP: Druk bij het aanbrengen niet te sterk op het kwastje, omdat het kwastje anders strepen gaat trekken. En blijf op ca. 1 mm afstand van je nagelhuid.

 

UV-GEL LATEN UITHARDEN

 • Zet het UV-apparaat aan, kies voor de eerste harding de tijdsinstelling van 240 seconden en houd je nagels goed naar boven in de opening van het apparaat.
  TIP: behandel je duim afzonderlijk omdat het UV-licht deze nagels anders enkel zijdelings raakt.
 • Herhaal het aanbrengen van de UV-gel en het uitharden in het UV-apparaat nog een keer zoals hierboven beschreven.
 • Na het uitharden van de laatste laag gel kunnen de nagels een beetje plakkerig aanvoelen. Maak daarom een depper vochtig met finishing-oplossing en veeg daarmee over de nagel.
 • Breng tot slot een transparante nagellak aan om ze te laten glanzen, alsook wat nagelolie op je nagelhuid.

RESULTAAT

Nooit gedacht dat er een nagelstylist in ons verscholen zat, maar – dames en heren – we hebben lange nagels! En hoewel de handleiding er geweldig impressionant uitziet, viel de duur van dit project reuze mee. Sinecure is wel aangewezen wanneer je hieraan begint, maar het resultaat mag er zeker wezen. En dat voor net geen veertig euro!

Laten we even de berekening maken. Als we heel braaf zijn kunnen we stellen dat gelnagels bij een schoonheidssalon zo’n 50 euro kosten. En die moeten om de maand bijgewerkt worden, wat een jaartotaal van 540 euro maakt. Oké, wanneer je het thuis doet kun je helaas niet rekenen op die gezellige babbel met de schoonheidsspecialiste. Maar je spaart er lekker wel 500 euro mee uit. Hallo Louboutin-schoenen!

AANRADER?

Yes, yes, yes! Maar enkel en alleen als je verstandig met de nagelstudio omgaat. We willen tenslotte niet dat je handen er nog slechter uit komen te zien dan voorheen.

 

NAGELSTUDIOSET
Wil je jezelf een cadeautje doen voor de feestdagen? Geniet dan van deze tijdelijke actie en haal snel – heel snel, want ze vliegen de deur uit – een nagelstudioset in huis voor maar € 39,99. Je kunt er eentje scoren via lidl-shop.be of in de dichtstbijzijnde winkel. Partyproof nagels verzekerd!