Wablieft? Een professor uit Harvard beweert dat je maar zes frietjes per portie mag eten

Print
Wablieft? Een professor uit Harvard beweert dat je maar zes frietjes per portie mag eten

Foto: Unsplash

Nee, je bent niet alleen: ook wij zijn in shock door deze uitspraak. Maar zes frietjes, wie verzint dat? Eric Rimm, de professor epidemiologie en voeding heeft er zo zijn eigen reden voor. Maar of dat ons weerhoudt van een goed pak friet… Don’t think so!

Professor Rimm valt meteen met de deur in huis en vertelde in de New York Times dat frietjes echte “zetmeel-bommen” zijn. Verder stelt hij dat als je het vel van de aardappel doet, wat ook de enige plek is op de aardappel waar er nog enkele voedingsstoffen te bespeuren zijn, het schip al gezonken is.  Dit dan nog in stukjes in bloedhete olie gooien en onderdompelen in zout en mayonaise, is volgens Rimm een “vernietingswapen maken”. We weten dat frietjes niet het gezondste zijn, maar persoonlijk vinden we dit toch een beetje overdreven, niet?

Deze professor is niet de enige die een manifest opstart tegen frietjes. Ook in het Eén-programma ‘Over Eten’ werd er naar aanleiding van de 'week van de friet' vorige week een aflevering over frietjes uitgezonden. Hierin vertelden Danira Boukhriss en Kobe Ilsen dat frietjes de stof ‘acrylamide’ bevatten, wat kankerverwekkend is voor dieren en daarom ook misschien voor mensen. Daarom is het aangeraden om je frietjes thuis niet te bruin te bakken en niet in vet te bakken dat hoger is dan 170 graden!

Terzijde alle paniek… Gaan we hiervoor frietjes afzweren? Nee toch?! Een goed, vettig pak friet  kan iederaan al eens smaken. En als we het eten, doen we het ineens goed: geen zes frietjes maar een grote friet met mayonaise, een curryworst en een bicky burger. Hemels! We durven er zelfs voor te wedden dat professor Rimm zelf niet kan weerstaan aan een pakje friet, zo nu en dan. En dan nog, aan een pakje friet is nog niemand gestorven, toch?

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video