YASSS: Onderzoek bewijst dat een warm bad goed is voor je metabolisme

Print
YASSS: Onderzoek bewijst dat een warm bad goed is voor je metabolisme

Foto: Shutterstock

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat een heet bad nemen een boost kan zijn voor je metabolisme. Dat moet je ons geen tweemaal zeggen. Kies je mooiste bathbomb uit en laat het water alvast stromen!

Eerst is het misschien belangrijk om te weten wat metabolisme is. Wel, dit is de benaming voor de stofwisseling in je lichaam en zorgt ervoor dat de calorieën die je inneemt, worden verbrand en omgezet in energie. Hoe sneller het metabolisme, hoe meer calorieën je dus verbrandt, wat ervoor zorgt dat je afvalt.

Het onderzoek werd gedaan bij mannen met overgewicht, die om medische redenen niet konden sporten en dus een zittend leven leiden. Ze moesten eerst allemaal in een kamer zitten van 26 graden gedurende 15 minuten. Achteraf werd de groep in twee verdeeld en mocht de eerste groep een uur ondergedompeld in een bad van 39 graden liggen. Gelukzakken! De andere groep moest een uur in de kamer blijven zitten van 26 graden.

Wat bleek? Het metabolisme bleek sneller te gaan bij de mannen gedurende ze in het heet bad hadden gelegen. Handig om te weten! Laat ons duidelijk zijn: het is nu natuurlijk niet de bedoeling om sport helemaal uit ons leven te bannen en te vervangen door badliggen, maar laat dit een uitvlucht zijn om nog wat langer te blijven chillen in ons dagelijks warm badje!

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video