Met deze decoratietips is jouw kerstboom de ster van de feestperiode!

Print
Met deze decoratietips is jouw kerstboom de ster van de feestperiode!

Foto: Pinterest

Ai ai, het is bijna weer tijd om je kerstboom van zolder te halen. Dat betekent keuzes maken. Ga je dit jaar voor goud, roze, of alle kleuren van de regenboog? Wie zal het zeggen. Wij hebben alvast enkele ideetjes opgesomd om jouw kerstboom te verfraaien. Wedden dat de prijs van mooiste kerstboom dit jaar naar jou gaat?

EEN WITTE KERST

Sneeuwt het niet buiten? Geen zorgen, dan zorg je toch gewoon zelf voor die witte kerst, maar dan pal in je living! Houd je voor deze decoratie aan een koud kleurenpalet zoals wit, zilver of blauw. Versier de boom ook met ijsspegeltjes en een witte pluchen slinger, zodat het lijkt alsof er een dik pak sneeuw op je boom is neergedaald. Je kan ook de takjes wit spuiten met ‘sneeuwspray’. Let it snow!

 

KLASSIEK

Hou jij je graag aan de kersttraditie? Hou het dan bij de typische kerstkleuren zoals rood en goud. Ga voor lampjes met geel, zacht licht voor een gezellige sfeer. Kies voor een grote kerstboom en hang deze helemaal vol met ronde en druppelvormige kerstballen. De decoratie hoeft trouwens niet te blijven bij enkel de kerstboom: je kan het huis ook versieren met een slinger van dennennaalden en lichtjes. Hang ook enkele kerstsokken op bij de haard voor dat extra kerstgevoel. Hohoho!

 

BARBIE TREE

Girls just wanna have fun! Trommel al je vriendinnen op bij het versieren van deze boom, want je zal de hulp zeker kunnen gebruiken. Er geldt maar één regel bij dit soort boom: ga maar eens goed over the top. Kies voor roze, witte, en zilveren kerstballen, glitters, strikjes, bloemen, lichtjes,... en natuurlijk een grote en opvallende piek. Trouwens, het hoeven ook niet per sé de klassieke kerstballen te zijn: grappige figuurtjes zoals ananassen en donuts zijn zéker dan toegestaan! En psst, vergeet zeker de cadeautjes niet: hoe meer, hoe beter!

 

RUSTIEK

Hou jij niet zo van over-the-top versieringen? Een kerstboom kan ook mooi zijn met rustieke decoratie. Gebruik in plaats van lichtjes of shiny slingers een jutten lint en drapeer deze nonchalant over de boom. Als vervanging voor kerstballen zoek je best hangers uit in natuurlijke materialen zoals hout, strotouw of zelfs dennenappels. Less is more!

 

 

ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG

Je hoeft je niet altijd aan een kleurencode te houden: waarom niet gewoon een kerstboom zetten met versiering in alle kleuren van de regenboog? Zo hoef je je in de winkel niet in te houden en kan je elke soort kerstbal kopen, yay! Probeer wel de kerstballen in volgorde van de regenboog te hangen, zo creeër je een mooi ombre effect en heb je geen kakofonie van kleuren. Dit is een kerstboom waar je instant vrolijk van wordt!

 

Meer over kerst

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video