SURPRISE: dit zijn nu al de populairste babynamen voor 2019

Print
SURPRISE: dit zijn nu al de populairste babynamen voor 2019

Foto: Instagram, @house_of_douglas

Heb jij een bol babybuikje en moet je nog een naam kiezen voor je mini-me? Laat je dan inspireren door deze populaire babynamen voor 2019. We hebben ze speciaal voor jou opgesomd zodat jij je oogappel kan verwelkomen met een trendy naam!

Trend #1: KIS 

Keep It Simple: al jarenlang zijn dezelfde namen heel populair. Denk aan: Emma, Sophie, Julia of Tess voor de meisjes. Voor de boys blijven Lucas, Noah, Levi en Sem trending. Onder het motto: normal isn’t boring nemen wij deze namen opnieuw mee naar 2019.

Trend #2: kort maar krachtig

Korte babynamen zijn razend populair. Twee lettergrepen is het maximum, maar de voorkeur gaat uit naar één. Max, Saar of Soof: hoe korter, hoe beter!

Trend #3: stoer, stoerder, stoerst

Bye bye girly tijdperk. Ook voor meisjes zijn stoere namen nu in. Maar evengoed kan een jongen ook makkelijk de naam Quinn dragen als het andere geslacht. In 2019 gaan we voor korte namen met een krachtige en stoere klank. Voor de jongens: Jaxx, Mats en Max. Voor de meisjes: Juul, Billie en Liv.

Trend #4: a of ai/ay

Julia, Mila, Yara, Anna, Nora, Jenna,… Met andere woorden: meisjesnamen die eindigen op een '-a' zijn hot and trending. Bij jongensnamen is de combinatie met 'ai' of 'ay' hip. Denk aan: Waylon, Jayden en Djaylano.

Trend #5: sjoeke LOUke

Meisjesnamen die eindigen op '-lou' zijn ook trendy. Wedden dat je over 10 jaar minstens vijf kiddo’s kent met de naam: Milou, Philou, Lilou of Jalou. Zeker de naam Philou wordt een winnaar, binnen de kortste keren staat die in de top 20!

Trend #6: go for unique

Je wil natuurlijk altijd een unieke naam voor je ukkepuk. Maar het lijstje is jammer genoeg niet eindeloos. TIP: tover gekende namen om tot een originele door de schrijfwijze aan te passen. Julia tover je om naar Giulia. Of noem je zoontje Kacper als je een unieke jongensnaam wil. 

Trend #7: op z’n Belgisch

Veel namen die trending zijn, komen alleen voor bij ons of in Nederland. Namen als Noor, Saar, Bram, Daan,… hoor je niet snel in het buitenland. Internationale namen scoren ook wel in 2019, maar als je trouw bent aan ons Belgenlandje scoor je net iets beter.

Nu concreet: wat worden de populaire babynamen in 2019? Hieronder onze voorspelling van de 10 meest trendy jongens- en meisjesnamen.

Populairste meisjesnamen 2019:

1.Emma 2.Julia 3.Louise 4.Mila 5.Olivia 6.Noor 7.Elin 8.Yara 9.Sara 10.Tess

Populairste jongensnamen 2019:

1.Liam 2.Adam 3.Lucas 4.Arthur 5.Jules 6.Luuk 7.Daan 8.Finn 9.Noah 10.Tygo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video