Aangeboden door Lidl.

Dé trends in kerstdecoratie volgens Elisa Guarraci

Over the top kerstversiering, kleurrijke lichtjes en tafeldecoratie met extra veel glitter: more is more tijdens de kerstperiode. Maar hoe stem je al die decoratie mooi op elkaar af? We trokken met Jani en influencer Elisa Guarraci naar de Lidl Pop-Up X-Mas shop, op zoek naar de mooiste decoratietrends voor de feestdagen.
Aangeboden door Lidl.

Inspiratie voor je kerstdecoratie
Een kleur als thema, kerstversiering met een Scandinavische back-to-naturelook of kitscherige kerstboomdecoratie … Wat je stijl ook is, kerstdecoratie is op z’n mooist als je die kan doortrekken in heel je interieur. Jani en Elisa trekken daarom naar de X-Mas Pop-Up van Lidl in Antwerpen, op zoek naar decoratie voor Elisa’s woning. “Ik heb het de voorbije weken zo druk gehad dat ik m’n eigen interieur nog niet heb kunnen aankleden”, zegt Elisa. “Dus ik stel voor dat we spullen gaan uitzoeken voor bij mij thuis. En ondertussen vertel ik je alles over de nieuwste trends.”

Stylingtips voor kerst van Elisa
De Lidl X-Mas Pop-Up, die van 15 t.e.m. 24 november te vinden was op de Antwerpse Meir, was de ideale plek om trendy kerstdecoratie te ontdekken in alle mogelijke stijlen. Dit zijn de stylingtips van Elisa.

1. Kitsch is back
Invloeden van de jaren 60, 70 en 80 zijn helemaal terug en mag je volop combineren. Kleurrijk is het sleutelwoord: kerstballen in alle kleuren, decoratieve kerstlichtjes, lichtgevende kerststerren, kitscherige kersthuisjes met ledverlichting en kerstkransen met leds. More is more!

2. Glitter on the table
Trek de kerstsfeer door in de rest van je interieur voor een extra mooi resultaat. Je feesttafel verdient daarbij extra aandacht. Een feestelijk glanzende tafelloper, een mooi tafelkleed, grappige stoelhoezen, een elegante gouden tafellamp: ze maken je kerstinterieur compleet.

3. Creëer gezelligheid met licht
Licht is de ideale sfeermaker in je interieur, zeker tijdens de donkere dagen rond Kerstmis. Hang dus niet alleen lichtjes in je kerstboom, maar integreer verschillende lichtpunten voor een gezellige sfeer. Ga bijvoorbeeld voor lichtgevende raamdecoratie, zet je woning vol ledtheelichtjes of -kaarsen of hang hier en daar leuke ledfiguren op.

4. Gebruik verschillende texturen
Warmte creëren doe je ook met texturen, zoals een warme schapenvacht die je over een fauteuil drapeert, gezellige dekentjes  en luxueuze plaids, cosy kussens - met of zonder voetenwarmer - of leuke krukjes met een zitje van imitatiebont.  

5. Geef je interieur een eigen karakter
Vergeet je interieur niet aan te kleden met items die het persoonlijkheid geven. Een grote eettafel als blikvanger, handige bijzettafeltjes en een cool letterbord om de ruimte aan te kleden en een ereplekje voor je akoestische gitaar.

6. Slimme opsmuktrucs
Om de kerstsfeer in huis te halen, hoef je trouwens niet meteen al je bestaande decoratie vervangen. Laat je kamerplanten gerust staan en smuk ze op met een dennentakje, een kaarsje, of een glazen stolp met ledverlichting.

Aan je deur geleverd
Elisa’s verlanglijstje is intussen zo lang, dat Jani zich begint af te vragen hoe ze al die spullen mee naar huis moeten krijgen. Maar daar is gelukkig een handige oplossing voor. “We kunnen alles hier online bestellen”, zegt Elisa, “Dan hoeven we ons niet moe te maken en met van alles te sleuren. Binnen een paar dagen wordt alles geleverd bij mij thuis. Makkelijk, toch?”
 

Meer inspiratie vind je op de Lidl webshop en in de Lidl winkels. Ga snel op zoek naar de ideale geschenken of die extra touch voor je kerstdecoratie.
 

Ontdek verrassend meer kerstinspiratie online op lidl-shop.be. Klik hier