Joepie! Sjakie en de Chocoladefabriek en veel andere kinderverhalen krijgen een animatieserie op Netflix

Print
Joepie! Sjakie en de Chocoladefabriek en veel andere kinderverhalen krijgen een animatieserie op Netflix

Foto: Pathé

De verhalen van kinderauteur Roald Dahl zullen binnenkort in een serie te bingewatchen zijn op Netflix. Dat meldt ‘See What’s Next’ op Twitter.

Nu Disney de ene remake na de andere de wereld ingooit, kan Netflix niet achterblijven in deze hype. Zij zullen namelijk verschillende boeken van alom bekende kinderboekenauteur Roald Dahl in een animatieserie gieten. Wat een nostalgie!

Voor zij die Roald Dahl niet kennen (foei!): hij is de Britse auteur met Noorse roots die bekend staat om zijn grappige, onvoorspelbare en soms ietwat vreemde kinderverhalen die je zeker bekend in de oren zullen klinken. Hij schreef onder andere 'Matilda', 'Sjakie en de Chocoladefabriek', 'De Grote Vriendelijke Reus' (ook bekend als de GVR), 'De Griezels', en nog veel meer fantastische kinderboeken, waarvan we er ongetwijfeld allemaal een op onze boekenplank hebben staan. Van deze voorgenoemde boeken is ook al bevestigd dat zij in de Dahl-serie zullen voorkomen. Hopelijk volgen er nog klassiekers in de serie, zoals 'De Reuzenperzik' en 'De Heksen'!

Deze boodschap meldde ‘See What’s Next’, een Twitterpagina gerelateerd aan Netflix die al het nieuws over het online videoplatform deelt. Daarbij deelden ze meteen een teaservideo. Netflix retweette dit ook meteen. De productie van de serie is gepland te starten begin volgend jaar.

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video