Bye bye bankkaart! Vanaf nu betaal je met je iPhone in de supermarkt

Print
Bye bye bankkaart! Vanaf nu betaal je met je iPhone in de supermarkt

Foto: BNP Paribas Fortis

Shopping addicts, we hebben goed nieuws voor jullie, want binnenkort gaat je geld nog sneller over de toonbank! *gniffel* De betaaldienst 'Apple Pay' van de gelijknamige technologiegigant is namelijk vanaf nu ook beschikbaar in ons land. Dat zal je aankopen heel wat simpeler maken als je over een iPhone beschikt.

Apple introduceerde de betaaldienst 'Apple Pay' al enkele jaren geleden in de Verenigde Staten en daar is het een enorm succes. Na een langzame uitbreiding naar andere landen is nu ook eindelijk België aan de beurt. Maar hoe gaat dat precies in z'n werk?

Wel, als je een iPhone of Apple Watch hebt, hoef je je portefeuille en bankkaart niet meer uit te halen. Je kan namelijk je bankkaart toevoegen in de 'Wallet'-app. Die ben je vast al eens ergens tegengekomen tussen je apps, want daar kun je ook vliegtuigtickets en klantenkaarten in opslaan. 

Nadat je kaart is toegevoegd, hoef je enkel je iPhone bij de betaalterminal te houden. Als je over een vingerafdruklezer beschikt, leg je daar je vinger op en gaat de rest vanzelf. iPhones met een gezichtsscanner worden geactiveerd door twee keer op de ontgrendelknop te klikken. Bij de Apple Watch werkt dat net hetzelfde.

Maar de dienst werkt ook online. Als je een bestelling plaatst bij een webshop via je iPhone (of andere iDevice) en er staat een Apple Pay knopje, dan kun je simpelweg afrekenen met vingerafdruk of gezichtsscanner. Handig toch? Het enige 'nadeel' is dat voorlopig enkel klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank er gebruik van kunnen maken. 

Een lijst van winkels die Apple Pay aanvaarden is er niet, maar er zouden stickers op betaalterminals aangebracht worden, te herkennen aan onderstaande icoontjes. Die werden al bij supermarktketen Aldi gespot. En nu shoppen maar!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video