Aangeboden door Braun

Tips van Sien: Zo hou je je feestkledij geur-, vlek- en kreukvrij

Tips van Sien: Zo hou je je feestkledij geur-, vlek- en kreukvrij

Foto: Braun

Een fijne blouse, een kraakwit hemd, een elegante blazer, … tijdens de feestdagen kom je graag netjes voor de dag. Maar hoe zorg je ervoor dat die mooie kledij de feesten overleeft zonder vlekken? En hoe verwijder je geurtjes, zodat je die feestelijke outfit nog een keer kan dragen voor een andere gelegenheid? Sien en haar Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator weten er raad mee.
Dossier aangeboden door Braun.

1. Geef je kledij een korte opfrisbeurt
“Een hemd of mannenpak dat al een tijdje in de kast hangt, kan soms wat kreukjes vertonen. Wil je er helemaal tiptop uitzien, geef het dan een snelle opfrisbeurt met de krachtige Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Hang het hemd of pak aan een kleerhanger op en ga er even overheen met stoom om kleine kreuken te verwijderen.”

2. Veilige temperatuur voor alle stoffen
“Een jurk of blouse met pailletten of in een delicaat glitterstofje strijk je gemakkelijk en snel met de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Deze heeft daarvoor een speciale iCare-instelling, waarmee je ze sowieso strijkt op een veilige temperatuur. Druk de iCare-knop in, laat de strijkzool achterwaarts over de pailletten glijden en je glitterjurk ziet er weer piekfijn uit.”

3. Eerste hulp bij vetvlekken
“Een vetvlek op je blouse, hemd of das: als je in je mooiste kleren aan tafel zit, is het snel gebeurd. Ik heb daarom altijd een klein flesje wasbenzine bij me. Je wrijft het product gewoon op de vlek met een doekje, zodat die meteen verdwijnt. Het product vervliegt en is ook veilig voor delicate stoffen zoals zijde. Je kan er trouwens ook vlekken van make-up mee verwijderen.”

4. Wijnvlekken verwijder je zo
“Mors je tijdens het kerstdiner wijn op je kleren, laat de vlek dan vooral niet indrogen. Spoel ze meteen met water en strooi er wat zout op, zodat het zout de kleurstof kan opnemen. Daarna was je de kledij zo snel mogelijk – het liefst meteen - bijvoorbeeld met een wasmiddel dat gebruikmaakt van enzymen om vlekken te verwijderen.”

5. Zo doe je geurtjes verdwijnen
“Na een middag of avond aan tafel ruikt je kledij soms niet meer zo fris. Om geurtjes te verwijderen, hoef je je kledij niet per se te wassen of naar de droogkuis te brengen. Laat je feestoutfit buiten een paar uur verluchten, en hang hem op in de badkamer terwijl je een douche neemt. De waterdamp werkt als een verfrissende stoombeurt voor je kledij: kreuken verdwijnen en je kleren nemen de lekkere geur van de douchezeep op.” 

6. Moeilijke kreuken
“Heeft je kledij toch nog kreuken na de stoombeurt in de badkamer, ga er dan nog eens overheen met de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. De Turbo-instelling zorgt er bovendien met meer stoom voor dat het strijken van stoffen zoals jeans, dik katoen… een makkie wordt!
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.