Aangeboden door Braun

Strijkweetjes: hoe strijk je feestkledij?

Strijkweetjes: hoe strijk je feestkledij?

Foto: Shutterstock.com

Een feestelijke jumpsuit, een jurk met pailletten of een stijlvol kostuumjasje, … Ze vormen de perfecte outfit voor de feesten. Maar hoe hou je ze netjes en kreukvrij? Enkele handige strijktips voor je feestkledij.
Dossier aangeboden door Braun.

1. Een jurk of rok met pailletten
Kijk even op het etiket hoe warm je de stof mag strijken. De Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator is uitgerust met een slimme iCare-instelling die je kleding beschermt met een veilige temperatuur voor allerlei soorten stoffen. Geen tijdverlies dus bij het opwarmen of afkoelen van het strijkijzer. Zie je een strijkijzersymbool met één bolletje, gebruik dan de Eco-temperatuurinstelling om je delicate stoffen perfect glad te strijken.

2. Een plissérok
Trek je rok over de strijkplank heen met de taille aan de smalle kant. Schik de plooien met je hand en hou de stof aan één kant vast, terwijl je met je andere hand de strijkzool achterwaarts over de stof laat glijden. Draai de rok rond en herhaal tot je alle kanten gestreken hebt.

3. Een geklede broek met een vouw
Een vouw strijken in je broek doe je door de zijnaden mooi op elkaar te leggen. Met je strijkijzer duid je bovenaan en onderaan even aan waar de vouw moet komen. Daarna laat je de strijkzool in een rechte lijn tussen de twee punten glijden. Deze Eloxal Plus zool zorgt voor een goed en soepel glijresultaat. Veilig voor kleding, hoe vaak deze ook gestreken worden.

4. Blazer of kostuumjasje
Hang het jasje op een kapstok en ga er verticaal overheen met je krachtige Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Zo doe je de kreuken verdwijnen en geef je het een opfrisbeurt.

5. Een mannenhemd
Maak eerst alle knoopjes los en strijk dan de kraag, de schouderpanden, de mouwen en tot slot de voorpanden. Doordat de strijkzool van de Braun Carestyle 7 Pro stoomgenerator afgerond is, mag je gewoon achterwaarts over de knopen heen strijken zonder te blijven vasthaken en nieuwe plooien te maken. Hier lees je alle tips van Sien om een hemd te strijken als een pro.

6. Een jumpsuit
Strijk de broek zonder of met vouw zoals hierboven beschreven met de juiste temperatuurinstelling en gebruik de Eco-knop voor delicate stofjes. Vergeet bovendien de zakken niet te strijken: trek ze binnenstebuiten en ga er even overheen met stoom. Heeft je jumpsuit ritsen of knoopjes? Deze houden je voortaan niet meer tegen, want met de strijkzool van je Braun Carestyle 7 Pro stoomgenerator glijd je er gemakkelijk achterwaarts overheen en strijk je snel alle plooien glad. Strijk vervolgens de bovenkant zoals je een bloesje zou strijken: eerst de kraag, dan de schouders, mouwen en voorpanden. Ook hier mag je achterwaarts over de knoopjes heen strijken.
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.