Dank U, Sinterklaasje! Zo verwerk je je restjes sintsnoep in een heerlijk dessert

Print
Dank U, Sinterklaasje! Zo verwerk je je restjes sintsnoep in een heerlijk dessert

Foto: Unsplash

6 december is het zover: dan is Sinterklaas kapoentje weer langs geweest met heel wat lekkers. Dat betekent dus: uitpuilende kasten vol met speculoos, chocolade en marsepein. Omdat dit zonde is om weg te gooien hebben wij voor jullie enkele ideetjes opgesomd om de restjes van je sintsnoep in te verwerken. Dank u, Sinterklaasje!

SPECULOOS

Cheesecakebodem
Maal je speculoos in een keukenrobot of klop - als je dat gerief niet hebt - de speculoos in een luchtledig zakje in stukjes met een deegroller. Doe er wat gesmolten boter bij en zo kan dit perfect functioneren als een ondergrond voor je cheesecake. Lekker!

 

Tiramisu
Een tiramisu hoeft niet altijd met vingerkoekjes gemaakt te worden. Wijk eens af van het traditionele recept en vervang de vingerkoekjes door speculoos gedrenkt in koffie. Nog lekkerder dan het normale recept!

 

Speculoosglaasjes
Met speculoos kan je een dessert maken dat er heel fancy uitziet, maar helemaal niet moeilijk is! Probeer bijvoorbeeld eens ‘speculoosglaasjes’ te maken. Het enige wat je hiervoor moet doen is mascarponeroom, rood fruit en stukjes speculoos in laagjes stapelen in glaasjes. Je gasten zullen versteld staan van dit elegant ogende dessert!

 

Speculoosmilkshake
Makkelijker wordt het niet: doe verkruimelde speculoos, speculoosijs en melk in een blender en mix het tot een gladde milkshake. Schenk het in een groot glas en werk af met een kleurrijk rietje en nog wat verkruimelde speculoos. Mmmmmm!
 

 

CHOCOLADE

Chocolademelk
Niets beter dan een warme chocolademelk op een koude dag, toch? Smelt een stuk van een chocoladesinterklaasje in een kop hete warme melk, top it off met een grote toef slagroom en wat marshmallows en je hebt in no time een heerlijke, verse over-the-top hot coco!

 

Chocoladefondue
Met een chocoladefondue kan je nooit de mist ingaan. Maak met de restjes chocolade een chocoladesaus door het even met wat melk of room te smelten in de microgolf of op het vuur. Snij dan je lievelingsfruit in stukjes of neem je favorietje snoep en dop deze in de saus. Je kan deze meteen opeten of het fruit gedrenkt in chocoladesaus laten opstijven in de koelkast. Tip: je kan zelfs de overgebleven mandarijntjes die je van de Sint kreeg onderdompelen in de chocoladesaus!

 

Chocolate chip cookies
Deze klassiekers blijven de koning onder de koekjes. Ze zijn ten eerste heel makkelijk om te maken en je kan er je restjes chocolade ook in verwerken! Voeg klein gehakte stukjes chocolade toe aan het deeg dat bestaat uit enkel bloem, boter, eieren en suiker. Tien minuutjes bakken op 180 graden et voilà!

 

Chocoladesaus
De makkelijkste toepassing van chocolade -maar daarom niet minder lekker- is het maken van chocoladesaus. Door je chocoladeventjes hiervoor te gebruiken, kan je elk dessert nog tien keer heerlijker maken. Sprenkel het bijvoorbeeld op een frisse ijscoupe of op een pannenkoek of wafel. Je kan het ook over je taart gieten als versiering en dit laten hard worden in de koelkast.

 

MARSEPEIN

Als taartversiering
Marsepein is de handigste taartendecoratie bij uitstek. Rol de marsepein dun uit en leg het over taart of maak er leuke figuurtjes van waarmee je de taart versiert. Je kan ook de marsepein uitrollen, een kleurstofje bijdoen en je kan er je cupcakes mee opvrolijken.

 

Tussen een cake
Een cake is ook maar een cake. Geef het dat tikkeltje meer smaak door je cake doormidden te snijden en er een plak dungerolde marsepein tussen te leggen en er wat confituur tussen te smeren. Wedden dat je cake meteen een stuk beter smaakt?

 

Bij appels
Appels + marsepein = match made in heaven. Voeg daarom stukjes marsepein toe in je applecrumble, je appeltaart of je appelcake. Deze extra toets complementeert de smaak van de appels perfect!

 

Gevulde marsepeinkoekjes
Maak een basis koekjesdeeg met eieren, bloem, boter en suiker. Rol dit deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en steek er ronde vormpjes uit. Plaats in elke helft van een rondje een bolletje marsepein en vouw dit toe. Even bakken op 180 graden en je originele marsepeinkoekjes kunnen uit de oven!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video