Aangeboden door Braun

Jani en Sien to the rescue: zo strijk je jouw feestoutfits

Kerstdiners en nieuwjaarsdrinks, binnenkort is het weer zover. En dat betekent: tijd om je mooiste feestoutfits boven te halen. Glitterstofjes en jurken met pailletten, tijdens de feestdagen kan het allemaal. Maar hoe strijk je zo’n glamoureuze feestoutfit? Sien en Jani demonstreren het in stijl, met een glaasje bubbels en haar Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator.
Dossier aangeboden door Braun.

Controleer het etiket
Glitterstofjes doen het altijd goed tijdens de feestdagen, maar hoe strijk je ze? “Niet evident”, vermoedt Jani. Maar volgens Sien is het geen enkel probleem. Toch niet met de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. “Vergeet alleen niet om eerst naar het etiket te kijken”, zegt ze. “Een strijkijzer met één bolletje betekent: strijken op lage temperatuur.  Bij twee bolletjes mag de temperatuur iets hoger en drie bolletjes is bijvoorbeeld voor jeansbroeken.” Met de iCare-instelling zit je echter goed, want deze is veilig voor alle stoffen. Je moet je wasgoed dus niet sorteren of wachten tot het strijkijzer de juiste temperatuur heeft bereikt. Tijd én energie bespaard!

Gebruik je stoomgenerator in de juiste stand
De Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator heeft verschillende instellingen. “De iCare-instelling zorgt voor een veilige temperatuur, ideaal voor fijne glitterstofjes zoals deze”, weet Sien. “Met de Turbo-instelling creëer je extra stoom, bijvoorbeeld voor dikkere stoffen zoals jeans, en de Eco-instelling is energiebesparend en ideaal voor delicate stoffen zoals satijn.”

“Maar mag je dat strijkijzer wel zomaar op de stof laten staan?”, vraagt Jani. Dat blijkt geen enkel probleem, want de slimme iCare-instelling beschermt je kleding met een veilige temperatuur voor allerlei soorten stoffen zodat er nooit schroeivlekken ontstaan. Na tien minuten schakelt de stoomgenerator zichzelf uit. “Ideaal voor mensen die wat verstrooid zijn, zoals wij”, lacht Sien.

Laat de strijkzool achterwaarts over het stofje glijden
De unieke strijkzool van de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator is gebaseerd op de vorm van een snowboard. Achteraan is hij afgerond, zodat hij gemakkelijk en snel achterwaarts over hindernissen zoals knopen, zakken of ritsen heen glijdt, zonder het strijkijzer op te tillen of nieuwe kreuken te maken. “Dit is zo’n geweldig toestel”, zegt Sien, “drinken jullie mijn glas champagne maar leeg, zal ik die glitterjurken wel even strijken.”
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.