Buongiorno Milano! Vier originele hotspots in de Italiaanse modestad die je moét bezoeken

Print
Buongiorno Milano! Vier originele hotspots in de Italiaanse modestad die je moét bezoeken

Foto: Unsplash | Cristina Gottardi

Wie Milaan zegt, zegt straten gevuld met mode, knap volk met lange benen, fluwelen jetsetspots, fijn gekapte mannen en immer eclectische interieurs. Maar de Noord-Italiaanse stad is tevens de bakermat van het aperitivo: dat moment waarop Italianen na hun werk genieten van een hapje en een drankje. Iets waar ik mij maar al te graag in verdiep wanneer ik een uitnodiging van DiSaronno in m’n mailbox krijg. Samen met een afgeladen koffer vol outfits - in de hoop geen grijze muis te zijn tussen het volk dat zich Milanezen noemt - spring ik op het vliegtuig richting de roots van ’s werelds bekendste amaretto.

De amandellikeur werd voor de zesde keer op een rij in een exclusief jasje gestopt. Na Moschino, Versace, Cavalli, Etro en Missoni mocht Trussardi achter de tekentafel plaatsnemen. Net op tijd om met een luxueuze fles te pronken tijdens de feestdagen. Ik ging de mijne persoonlijk oppikken in Milaan en bracht voor jullie deze lokale tips mee.

 

TALEA

Het kosmopolitische Milaan is onlosmakelijk verbonden aan stijl, en dat geldt ook voor wat ze op tafel serveren. Een keurig afgewerkte cocktail vind je vrijwel overal in de stad, maar wil je naast een kater ook een ervaring rijker zijn dan is ‘Talea’ de plaats waar Google Maps je naartoe moet gidsen.

Er zit waarschijnlijk evenveel passie in de cocktails dan Picasso in z’n schilderijen stak. Want dat zijn het ook: kunstwerkjes. Maar vooral het achterkamertje van deze cocktailbar intrigeert me… Wanneer we er binnengeloodst worden, staat de uiterst knappe meester-mixologist Filippo Sisti de groep journalisten achter een al even knappe bar op te wachten om ons te verleiden met zijn kennis voor liquid cuisine. Een minestrone-soepje met DiSaronno – ja, echt! - en enkele meticuleuze gerechtjes later ben ik al plannen aan het maken om hier definitely, zeker, absoluut nog eens terug te komen.

Talea Cocktailbar, Via Filippo Argelati 35, 20143 Milano MI, Italië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Talea (@taleacocktailbar) op

 

 

NAVIGLI

Licht aangeschoten – in mijn geval: onsubtiel balancerend op hoge hakken – zetten we onze upscale kroegentocht verder richting het restaurant, maar niet zonder een tussenstop te maken aan het Naviglio Grande-kanaal dat middendoor het epicentrum van de Milanese keuken vloeit. Pasta slurpen in een geënsceneerd postkaartje doe je hier. Wij verorberen onze maaltijd in Belé Ristorante, geaccompagneerd met wijn die in de verste verte niet kan tippen aan de cocktails die nog steeds nazinderen op onze tong.

Via Angelo Fumagalli, 3, 20143 Milano, Italië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tobi B (@sir.toby_) op

 

 

HOTEL NYX

Ook afsluiten doen we in stijl, wanneer we onder de hagelwitte lakens kruipen die het tegengewicht bieden voor de typerende eclectische inrichting van hotel NYX.

Piazza Quattro Novembre, 3, 20124 Milano MI, Italië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NYX Hotel Milan (@nyxhotelmilan) op

 

 

CAFE TRUSSARDI

Voor ‘il momento supremo’ worden we de volgende avond in de gigantische Trussardi-winkel verwachten. Klinken op de samenwerking tussen de twee Italiaanse merken doen we met fancy schmancy DiSaronno-cocktails. What else? Wanneer er geen feestje aan de gang is, kun je in de  schaduw van de Duomo niet enkel de limieten van je kredietkaart opzoeken, maar tussen het shoppen door ook genieten van een lichte lunch of pittige cocktail in Café Trussardi.

Piazza della Scala, 5, 20121 Milano MI, Italië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juliana Cheung (@cheung1227) op

 


Wil je zelf ook van het modeminnende Milaan proeven, maar ben je bang voor de schade die je tripje zal aanrichten op je zichtrekening? Geniet dan simpelweg van een staaltje Italiaanse finesse door een fles DiSaronno x Trussardi in huis te halen.
 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video