Deze kapsels passen het beste bij jouw gezichtsvorm

Print
Deze kapsels passen het beste bij jouw gezichtsvorm

Foto: Shutterstock

Wil je eens gek doen en jezelf een nieuw kapsel aanmeten, maar weet je niet of het wel bij je past? Geen zorgen, want wij hebben een gids opgesteld waaruit je kan opmaken welk kapsel het mooist bij jou staat! Het is allemaal afhankelijk van de vorm van je gezicht.

Om jouw perfecte haircut te vinden moet je eerst correct bepalen wat de vorm van je gezicht is. Dit doe je zo:

1. Ga voor de spiegel staan en zorg dat je haren uit je gezicht zijn met een diadeem of haarband, zodat je je volledige gezicht kan zien in de spiegel.
2. Trek op de spiegel de vorm van je gezicht na met bijvoorbeeld een lippenstift, rekening houdend met de haarlijn. Het is wel belangrijk om je oren hier niet bij te rekenen, want die bepalen niet mee de vorm van je gezicht.
3. Bepaal volgens de afbeeldingen hieronder bij welke vorm je gezicht het meest aansluit. Bij elke gezichtsvorm hebben we een celebrity gevonden die het goede voorbeeld geeft!

 

OVAAL

Is je gezicht ovaal? Dan ben je een gelukzak, want jij kan elk kapsel rocken. Een ovaal gezicht wordt gekenmerkt door een smal voorhoofd en een smalle kin. De jukbeenderen zijn het breedste deel van het gezicht. Een voorbeeld van een celebrity met een ovaal gezicht is Kate Middleton.

 

ROND

Heb je bredere jukbeenderen en wangen en loopt je gezicht naar je kin en voorhoofd iets spitser? Dan heb jij een rond gezicht! Om die ronde vorm iets te balanceren kan je een optische illusie creëren met een opgestoken kapsel of een dotje. Zo lijkt je gezicht langer. Een absolute no-go voor een rond gezicht is een bob of een carré, zo maak je je gezicht nog ronder. Chrissy Teigen heeft deze tips ook gehoord, want ze staat beeldig met haar dotje!

 

RECHTHOEK

Een rechthoekig gezicht kenmerkt zich door hoekige kaaklijn en kin. Je voorhoofd en je kin zijn iets langer dan de rest van je gezicht. Omdat het gezicht al iets langer is, kan je beter de breedte ervan accentueren door voor een bob, een froefroe of een carré te kiezen. Een don’t is je haar opsteken, zo maak je je gezicht langer en dat is niet de bedoeling! Rihanna geeft met haar froefroe het goede voorbeeld.

 

VIERKANT

Vrouwen met een vierkantvormig gezicht hebben jukbeenderen en een voorhoofd die gelijk zijn in breedte. De jukbeenderen zijn ook iets breder en hoekiger. Het ideale kapsel voor een vierkant gezicht is een ronde froe, om deze vierkantige vorm een beetje te breken. Een schuinere en langere froe is ook een optie. Kort of lang haar maakt niet uit! Heidi Klum demonstreert dit voor jullie.

 

HART

Meisjes met deze gezichtsvorm worden gekenmerkt door een puntje in de haarlijn, brede kaken en een brede kin. Om de breedheid van je kaken een beetje te verdoezelen kies je best een (half)lang kapsel, met onderaan een beetje volume door bijvoorbeeld zachte krullen te creëren. Friends-actrice Lisa Kudrow is hier een perfect voorbeeld van! 

 

 

DRIEHOEK

Heb je een zwaardere kaaklijn en kin maar een smal voorhoofd? Dan heb jij een driehoekig gezicht. Een manier om die bredere kin minder te laten opvallen is je haar opknippen in laagjes. Ga zeker niet voor een kapsel dat boven je kaken uitkomt. Sandra Bullock heeft de boodschap duidelijk begrepen!

 

OMGEKEERDE DRIEHOEK

De omgekeerde driehoek is eigenlijk hetzelfde als de hartvorm, alleen ontbreekt hier het puntje in de haarlijn. Het beste kapsel hiervoor is een (half)lang kapsel, zoals Chloe Moretz.

 

 

DIAMANT

Heb je een smalle kin en een smal voorhoofd maar iets bredere kaken, dan heb je een diamantvormig gezicht. De beste haarstijl voor jou is (half)lang haar met een beetje krullen om het voorhoofd en de kin een uit te balanceren. Een celebrity met een diamantvormig gezicht is Jennifer Lopez.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video