AHA: dit is wat jouw bizarre seksdroom betekent!

Print
AHA: dit is wat jouw bizarre seksdroom betekent!

Foto: Shutterstock

Of je nu single bent of een relatie hebt, een seksdroom overkomt iedereen wel eens (FYI: sommigen hebben zelfs een orgasme tijdens hun slaap, what?!). Soms word je in shock wakker door de persoon waar je seks mee had in je droom, toch? Betekent dit dat je stiekem seks wilt hebben met diegene? Do not panic: wij geven je duidelijkheid!

Psychotherapist, Hilda Burke sprak met Cosmopolitan over seksdromen. Wat zijn de meest voorkomende? En wat is hun betekenis? Na een seksdroom word je soms badend in het zweet wakker omdat het met een persoon was waar je nooit over zou fantaseren. Hoe komt dit nu toch? Tell us, Hilda!

Seksdromen en hun betekenis

Een seksdroom wil niet per se zeggen dat je dirty minded bent. Het gaat vaak verder dan dat. Het zou een manier blijken te zijn om andere emoties te verklaren.

Seks met je baas

Wanneer je een seksdroom hebt met je baas, je wakker wordt en denkt: ‘nice’ dan betekent het dat jij je baas écht leuk vindt. Waarschijnlijk droomde je erover omdat je er, al dan niet stiekem, vaker over fantaseert. Is dat niet het geval en word je in shock wakker, dan kan het zijn dat je net zoals hij/zij hogerop wilt op werkvlak. De droom betekent dat je klaar bent voor iets nieuws. 

Seks met iemand uit je verleden

Een seksdroom met iemand uit het verleden waar je absoluut geen seks mee wil is symbolisch. Wat betekende die persoon voor jou? Was hij populair of een nerd? Misschien vind je je onbewust ook wel wat een nerd, waardoor die persoon een deel van jou symboliseert. #foodforthought

Seks met een celebritity

Als het een beroemdheid is waar je sowieso over fantaseert dan is dát de betekenis. Is dat niet het geval dan schuilt er veel symboliek achter die dromen. Waarom? Omdat we beroemdheden niet kennen, maar wel weten wat we ervan vinden. Daardoor projecteren we bepaalde kwaliteiten naar die persoon. Wat vind je juist van die beroemdheid? Waar kijk je naar op? En welk deeltje van hem/haar zou je ook graag hebben?

Seks cheating

Vreemdgaan in je droom betekent niet dat je ongelukkig bent en dat je graag seks wil hebben met anderen dan je partner. Is het iemand die je wel knap vindt, dan is het puur wensvervulling. En nee hoor, daar is niks mis mee! Zolang het bij dromen blijft, of course. Als het een random iemand is waar je nooit intiem mee zou willen zij, ook dan moet je nadenken hoe je tegenover die persoon staat.

Met andere woorden: als je droomseks hebt met iemand waar je op crusht, dan is het een kleine bevestiging. Is dat niet het geval dan gaat het erom dat je een eigenschap zou willen die bij jezelf ontbreekt en die je seksdroompartner wél bezit. 

 

Meer over Seks en Relaties

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video