Mooi! Dit zijn 'die pluimen' die je tegenwoordig in ieder hipsterinterieur spot

Fleur jij je huis graag op met wat bloemen of een plant, maar ontbreekt het jouw aan groene vingers? Dan is de nieuwste interieurtrend jou op het lijf geschreven. Op Pinterest duiken namelijk steeds meer foto’s op van het siergras Pampas. Hipsters hebben ondertussen allemaal al een paar gedroogde – als in: je kunt ze niet dood doen! – takken in huis staan en wanneer je de foto’s bekijkt zul je meteen weten waarom. Hebben die handel!
Print

Pampasgras, onder de plantenexperten of linguïsten ook gekend als Cortaderia selloana, is een siergras die heel vaak in de buurt van vijvers geplant wordt. Omdat pampas er zo sprookjesachtig uitziet werd het onlangs ook gepromoveerd tot opkikkertje voor je interieur. Handig als je weet dat de gedroogde versie jaren meegaat en je ze bij deze dan ook geen water moet geven.

Mensen die last hebben van hooikoorts blijven best uit de buurt van deze plant. De bloem bestaat namelijk volledig uit pollen, dus tenzij je godsganse dagen wil niezen zul je deze trend helaas aan je voorbij moeten laten gaan.

WAAR KUN JE PAMPAS VINDEN?

De plant zelf kun je zowel online als in heel wat tuincentra vinden. De gedroogde takken daarentegen zijn zeer gegeerd en dus moeilijk te vinden bij bloemisten. Maar aangezien het toch een trend is, kun je wel eens geluk hebben bij de eerste de beste bloemenzaak!

 

Meer over Interieur

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video