Nostalgie! Deze speelgoeditems stonden vroeger op iedereens Sinterklaaslijstje

Print
Nostalgie! Deze speelgoeditems stonden vroeger op iedereens Sinterklaaslijstje

Foto: Shutterstock

Herinner jij je de tijd nog waarin er echte lijm gebruikt moest worden in plaats van de toetsen ‘ctrl + C’ en ‘ctrl + V’ in te tokkelen? En je je Sinterklaaslijstje niet zomaar in een virtueel winkelmandje kon droppen? Dan zullen deze speelgoeditems ongetwijfeld heel wat nostalgische gevoelens oproepen. Denk maar aan die Furby waarvoor je vader bijna een nier heeft moeten opgeven. Of, oh, die Polly Pocket-speeltjes! Hoeveel van onderstaande zaken kun jij afvinken?

 

FURBY

Het Kwaad onder het speelgoed: een Furby. Een hoogtechnologisch speeltje dat je moest verzorgen, voederen, aaien en knuffelen. Als dank kreeg je er onweerstaanbaar gebrabbel voor terug. Wanneer ie eindelijk sliep was jouw slaapkamer dan ook beter beveiligd dan Guantánamo uit angst dat de Furby wakker zou worden. Was je 'm beu, dan haalde je er de batterijen uit en verstopte hem diep, diep weg in een kast.

 

SPEELGOEDBOERDERIJ

’t Leven is geen ponykamp, dat leerden we van jongs af aan toen we op 6 december keer op keer geen pony in de hal aantroffen. Iets met die zak van Sinterklaas die te klein zou zijn… Maar we kregen er wel een hele manege voor in de plaats. Een mini-versie weliswaar, waar we ons evengoed uren zoet mee hielden.

Is jouw tuin ook te klein om een paard op te huisvesten, rep je dan naar Lidl, want de keten verkoopt een speelgoedboerderij en -jungle voor maar 49,99 euro. Online shoppen kan natuurlijk ook!

 

DROOMTELEFOON

Onmisbaar wanneer je een nachtje bij je nicht of vriendin bleef slapen: Droomtelefoon! Met een telefoon zo groot als de Eiffeltoren belde je de jongen van je dromen op om de meest gênante vragen te beantwoorden en zo te weten te komen welke knapperd op je viel. Aaaah...

 

BABY BORN

Terwijl wij onze vader net niet zagen overgeven tijdens het verversen van de pamper van ons jong broertje of zusje, wensten wij niets liever dan een ‘Baby Born’-pop die letterlijk alleen maar huilde, at en kakte – pardon our French. Hoe tijden toch kunnen veranderen…

 

BARBIE STYLING HEAD

Kapsters in spe konden zich in hun jonge jaren al voorbereiden op hun toekomst dankzij een onthoofde reuze-Barbie. Ontelbaar bad hair days hebben we die pop – of beter gezegd: dat hoofd – bezorgd. Maar uiteindelijk hadden we toch het fingerspitzengefühl om een vlechtje te maken. Score!

 

PLAY DOH IJSJESMACHINE

Ijsjes maken, maar die niet mogen opeten: geen wonder dat we als volwassene redelijk gulzig zijn als het op eten aankomt. Maar de Play Doh ijsmachine leerde ons wel de finesse van ondernemerschap. Dat die andere kinderen niet wisten dat de ijsjes niet eetbaar waren en er dan ook nog eens heel wat Monopoly-geld voor betaalden, daar kunnen wij toch niet aan doen?!

 

POLLY POCKET

De Polly Pocket-doosjes kon je overal mee naartoe nemen, hoe handig was dat?! Al duurde het letterlijk drie minuten vooraleer we ieniemini Polly dan ook als vermist moesten opgeven. Tjah, dan wisten we tenminste wat we op ons volgende cadeaulijstje moesten zetten. Want dat poppetje zouden we zéker niet kwijtspelen. Ahum

 

SUPER SOAKER

Er zijn ettelijke oorlogen gevoerd geweest met dit waterpistool. Het merendeel waarvan onze moeder als overwinnaar uit de bus kwam, nadat ze ons een pak rammel gegeven had omdat wij de ramen maar weer eens vuilgemaakt hadden.

 

VLIEGENDE ELF

Vliegende speeltjes waren altijd de leukste. Helaas was de pret vaak maar van korte duur, wat belandde de elf niet per ongeluk op de brandstapel – lees: in de open haard – dan vond onze hond dit een even fantastisch speeltje als wijzelf.

 

CROCODILE DENTIST

Pijngrenzen - *kuch kuch* - werden opgezocht met dit spel, maar de adrenaline die we ervaarden wanneer we onze vinger op een tand legden was onevenaarbaar. Yep, deze krokodil heeft ons in de loop van de jaren genoeg beetgenomen.

 

GAMEBOY

Heette jouw beste vriend niet Mario, dan heb je vrijwel geen jeugd gehad. Het heeft ons wat overtuigingskracht gekost om Sinterklaas – lees: onze ouders – over de streep te halen, maar wat was het ons urenlang gezaag waard!


SINTERKLAAS!
Moet jij dit jaar ook voor Sinterklaas spelen, maar weet je niet wat te geven aan je oogappels? Lidl heeft een heel speelgoedgamma in de winkelrekken liggen en op de webshop staan, waaronder deze indrukwekkende boerderij- en jungleset waar kinderen uren zoet mee zijn. En dat slechts voor 49,95 euro! Surf snel naar lidl-shop.be of breng een bezoekje aan de dichtstbijzijnde winkel.