Handig om te weten: op dit moment van de dag verbrand je de meeste calorieën

Print
Handig om te weten: op dit moment van de dag verbrand je de meeste calorieën

Foto: Shutterstock

Amerikaanse onderzoekers van Harvard University hebben wel een heel interessant onderzoek gedaan, wat handig kan zijn om te weten voor ons allemaal: op welk tijdstip van de dag verbranden we de meeste calorieën?

De grootste factor in gewichtsverandering noemt men ook wel de RMR: de "Resting Metabolic Rate”. Met andere woorden, de energie die jouw lichaam verbruikt in rust. Dit bepaalt 60 tot 70 procent van de hoeveelheid calorieën die je verbrand elke dag. Omdat dit wordt beïnvloed door het tijdstip wanneer je eet, sport en slaapt, moesten de onderzoekers er voor zorgen dat er in hun onderzoek geen invloed was van buitenaf. Ze wouden weten wat er gebeurt met je lichaam als het zijn biologische ritme aanneemt.

Daarom lieten ze 7 proefpersonen een dikke maand lang in een laboratorium zitten waar ze geen besef hadden van tijd. Ze hadden geen ramen en klokken en mochten hun smartphone ook niet gebruiken. De deelnemers moesten een schema volgen wanneer ze moesten slapen en eten. Elke ochtend moesten ze 4 uur later naar bed dan de dag voordien.

Waar jullie nu allemaal op zitten te wachten… De resultaten! Hieruit bleek dat we de meeste calorieën verbranden in de late namiddag of in de vooravond. De minste verbranden we in het midden van de nacht, rond 5u s ’ochtends. Er is dus geen nood om elke ochtend als eerste in de gym te staan, blijf gerust nog even snoozen!

 

via GIPHY

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video