Een verkoudheid? Zo geraak je er binnen 24u vanaf!

Print
Een verkoudheid? Zo geraak je er binnen 24u vanaf!

Foto: Shutterstock

Het is weer zover: de tijd van de verkoudheden… Iedereen wordt er wel het slachtoffer van. Maar dankzij deze 7 tips die je doorheen de dag doet, ben je binnen 24 uur weer zo gezond als een vis! #pinkypromise

Warm douchen

De dag starten met een hete douche is de eerste en zaligste tip. Na een nachtje slapen komt alles weer vast te zitten in je neus - #nietleuk. De hete stoom maakt je sinussen terug zo vrij als een vogeltje!

Breakfast o'clock

Say no to granola en koffie. Je moet het ons niet vertellen dat koffie de lifesaver is op een ochtend, maar toch gebruik je beter vlierbessensiroop. Neem driemaal twee theelepels per dag dan verdwijnt de valling als sneeuw voor de zon. Daarna is het tijd voor een lekker theetje en een eitje. Thee zorgt voor een verzachtend effect en een ei bestrijdt infecties… lekker én genezend, wat wil je nog meer?

Water water en nog eens: water

Het is belangrijk om je fles water steeds goed bij te vullen wanneer die leeg is. Hydratation is the key to success om de slijmen in je neus en keel weg te werken. Thee telt ook mee, dus wissel gerust af!

Lunch time

Geen smosje kaas hesp deze keer, maar wel iets meer fancy: kikkererwten en pompoenpitten. Licht, gezond en vullend! De erwten en de pitjes bevatten zink en dat zorgt ervoor dat ontstekingen en infecties bestreden worden.

To sport or not to sport

Een marathon moet je niet lopen, maar een rondje wandelen en een kleine work-out gaan wel deugd doen. Je krijgt er niet alleen meer energie van, maar het zorgt ervoor dat je dieper in -en uitademt. Bye bye, verstopte neus!

Soigneer je neus

Geef de slijmen in je neus geen kans om vast te zitten als je slaapt. Voor je onder de wol kruipt, is het belangrijk om alles proper te maken. Gebruik een neusspray of zoutoplossing om de bacteriën te doden. Dampen boven een hete pot water met enkele druppels eucalyptusolie maakt alles vrij. #breathinbreathout

Sweet dreams

Nee, Netflix is geen remedie tegen je verkoudheid. Een goede nachtrust is een must! Ga voor minstens 7 uur slaap en gebruik een extra kussen om je hoofd wat hoger te leggen zodat je sinussen makkelijker vocht kunnen afvoeren en je neusgaten open blijven.

Veel beterschap!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video