Brand in Californië: deze celebs verloren hun huis & dit doen ze om te helpen

Print
Het is één van de meest verwoestende rampen in de geschiedenis van de Verenigde Staten: de bosbranden die op dit moment woeden in Californië, thuis van vele sterren uit Hollywood. Heel wat gebieden werden in de as gelegd en de brandweer werkt dag en nacht om het vuur onder controle te krijgen. Helaas gingen al duizenden gebouwen en huizen op in rook. Daaronder ook de stulpjes van enkele bekendheden.

De cijfers zijn erg triest. Al meer dan 300.000 mensen werden geëvacueerd en voor 31 mensen kwam alle hulp te laat. Meer dan 200 mensen worden nog vermist. Eén van de drie branden, Camp Fire, veegde het volledig stadje Paradise van de kaart. Daar woonden zo'n 26.000 mensen. Hallucinant dus.

Celebs verliezen huis in brand

Hoewel de brandweermannen hun uiterste best doen, kwam voor het huis van Gerard Butler alle hulp te laat. Zijn woonst in Malibu werd herleid tot brokstukken en as. De acteur roept dan ook op om het brandweerkorps te steunen en bedankt ze voor al hun hard werk.

Ook 'Blurred Lines'-zanger Robin Thicke verloor zijn huis in het vuur. Samen met zijn gezin moest hij vluchten voor de vlammen. "April, Julian, Mia en ik willen de moedige brandweermannen- en vrouwen en vrijwilligers bedanken. Terwijl wij onszelf in veiligheid brachten, riskeerden zij hun leven om ons huis proberen te redden. We zijn veilig en omringd door familie en vrienden. We bidden voor iedereen en sturen liefde uit." Later postte hij op Instagram een foto van zijn huis waar niets van overblijft.

Ook de huizen van Miley Cyrus en Orlando Bloom bleven niet gespaard. "Mijn dieren en de liefde van mijn leven geraakten veilig weg en dat is het enige wat nu telt. Mijn huis staat er niet meer, maar de herinneringen die ik er deelde met familie en vrienden staan wel nog recht. Ik ben dankbaar voor alles wat ik nog heb." Met die boodschap riep Cyrus dan ook op om alle hulpverleners een hart onder de riem te steken.

Liefdadigheid

Vele andere sterren wisten maar net aan de vlammen te ontsnappen. Zo kwam het vuur tot aan de hekken van enkele Kardashian-huizen maar bleef hun landgoed gespaard van verdere schade. Ook Lady Gaga's huis staat nog recht. Maar de ster besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en trok naar enkele opvangcentra om slachtoffers en hulpverleners bij te staan. Ze greep de kans ook aan om uit te halen naar president Trump, die weer zijn slechtste kant toonde op Twitter met scherpe uitspraken over de branden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A young Lady stopped by the Palisades shelter to cheer up the residents as took a pic. So much fun! #LadyGaGa

Een bericht gedeeld door Mack Dugger (@iamduggernaught) op

Meer hartverwarmend nieuws kwam van actrice Sandra Bullock. Zij doneerde 100.000 dollar aan de Humane Society of Ventura County. Die organisatie is ter plekke om dieren te evacueren en te verzorgen, want naast gebouwen moet ook de natuur eraan geloven. "Ons initiatief trok de aandacht van Sandra Bullock en ze contacteerde ons dan ook om haar steun aan te bieden. Hiermee kunnen we 24/7 verzorging aanbieden aan alle paarden, varkens, kippen, eenden, honden, katten en anderen dieren."

Natuurlijk zijn celebrities maar enkele van de getroffenen en zijn er nog duizenden andere slachtoffers die het financieel met heel wat minder moeten stellen. Als jij graag je steentje wilt bijdragen vanop afstand, dan kan je een donatie maken via deze website.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video