Geen plaats voor een kerstboom? Deze alternatieven zijn minstens even sfeervol!

Print
Geen plaats voor een kerstboom? Deze alternatieven zijn minstens even sfeervol!

Foto: Pinterest

Heeft jouw kat het gemunt op kerstbomen, moet jij het stellen met een paar vierkante meter of heb jij gewoon geen zin om iedere dag naalden te stofzuigen? Leve Pinterest, want tegenwoordig zijn er heel wat creatieve alternatieven voor een dennenboom, en nee, dan hebben we het niet over een plastic exemplaar.

 

KERSTACCESSOIRES

Maak je huis helemaal kerst-proof met leuke accessoires, zonder dat je speelgrage huisdier een ravage kan aanrichten. Denk aan een stolp gevuld met kerstballen – take that, Mustie! – of zet je bijzettafeltje vol met leuke accessoires. En lichtjes kunnen natuurlijk nooit ontbreken!

 

ONDERSTEBOVEN

Geen plaats op de grond, dan maak je toch gewoon gebruik van je plafond? Hang wat kerstballen aan een lange tak boven tafel of maak een mooi tafereel met de papieren sterren die je tegenwoordig in heel wat winkels vindt. Ben je heel creatief, dan kun je die kerstballen of -sterren nog eens zelf maken ook.

 

IENIEMINI KERSTBOOM

Vind jij een kerstboom evenredig aan de oppervlakte van je appartement – zo’n 20 centimeter dus – meer dan genoeg? Veeg dan alle tierlantijntjes van je schouw en maak er een spektakelstuk van door verschillende speelgoedboompjes bijeen te plaatsen. Ahja, waarom stoppen bij één kerstboom als je er 26 kan plaatsen?

 

MODERNE KERSTSTALLEN

Nog zo’n klein, maar fijn – én kattenproof - idee is een kerstdorpje te creëren in een stolp of lantaarn. Noem het een moderne kerststal, eentje waar je ongetwijfeld zat veel complimentjes op zal krijgen.

 

WONDERWALL

Liggen er bij jou ook al twee jaar kaders te wachten tot ze gevuld en opgehangen worden? Laat ze nog maar even liggen, want dit jaar komt er een kerstboom op onze muur. Neemt geen centimeter ruimte is en is o zo gezellig.

 

LADDERS & LICHTJES

Klautert die kat van jou ieder jaar sowieso in de kerstboom? Waarom dan niet nóg eens haar/zijn zin geven zoals je altijd doet en gewoon voor een decoratieve ladder gaan. Jij wint hipsterpunten en je furry friend een nieuwe speeltuin.

Beelden: Pinterest.com

Meer over instant-articles

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video