Een app die strijdt tegen voedselverspilling? JA!

Print
Een app die strijdt tegen voedselverspilling? JA!

Foto: Instragram: Toogoodtogo

Een goedkope maaltijd verorberen en meehelpen aan de strijd tegen voedselverspilling? Win – win! De app “Toogoodtogo” kan je hierbij helpen. De app biedt de maaltijden die restaurants, bakkerijen, en bars die dag niet verkocht krijgen aan voor een prijsje. En je helpt er het milieu nog eens mee ook!

Je kan via jouw locatie de deelnemende restaurants en bars in je buurt vinden. Door door de app te scrollen kan je kijken bij welke eettenten er nog maaltijden beschikbaar zijn en hoeveel deze kosten. De prijs is spotgoedkoop – voor een maaltijd betaal je rond de 4 euro. Dit kan gaan van een toetje of broodje bij je lokale bakker, tot een pakketje van de supermarkt, of tot een stevige portie spaghetti van een heerlijk restaurant in de buurt. Eenmaal je hebt gekozen bij welk restaurant je een maaltijd kiest, kan je deze reserveren en bestellen op de app. Betalen kan via creditcard of PayPal.

Jouw smakelijke hap dient opgehaald te worden in de zaak zelf – het uur hangt af van winkel tot winkel. Je moet wel zelf een doosje meenemen (dat is ook beter voor het milieu, zo creëer je geen extra afval!). Eén ieniemienie kanttekening: je kan niet beslissen wat de overschotten zijn van de deelnemende handelaars die dag, zo is het altijd een (verrukkelijke) verrassing wat je voorgeschoteld zal krijgen. Spannend!

 

via GIPHY

 

Sinds 2017 heeft de app er al voor gezorgd dat er meer dan 2 miljoen maaltijden zijn gered. Anders zou dit eten gewoon in de vuilbak gegooid worden, zonde!  De app is actief in 9 Europese landen waaronder ons eigen landje België en Nederland. Er zijn ondertussen al meer dan 3000 zaken die meewerken. De app valt gratis te downloaden. Doen dus!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Too Good To Go (@toogoodtogo.be) op

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video