In de winter naar buiten met nat haar? Niet doen!

Print
In de winter naar buiten met nat haar? Niet doen!

Foto: Shutterstock

We weten het: je haar drogen is soms een lastige en tijdrovende opdracht. Het is dan ook verleidend om met een nat hoofd de deur uit te gaan, maar dat doe je beter niet. En nee, niet omdat je er ziek van zou worden.

We hoorden het vroeger wel vaker van onze ouders: "Als je met nat haar naar buiten gaat word je ziek!". Buiten het feit dat dit niet waar is, weten we wel nog een andere reden waarom je dit niet zou moeten doen. Het is in de winter namelijk enorm schadelijk voor je haar.

Als je haar nat/vochtig is, zitten er dus watermoleculen in. Bij koude of vriestemperaturen zetten die uit waardoor je haar zwelt en de kans op breken hoog is. Als je al eens met je handen door je haar bent gegaan, zul je ook wel gevoeld hebben dat die nogal hard kan worden. Héél erg ongezond voor je lokken, dus.

De oplossing? Die is er niet, buiten gewoon je haar drogen natuurlijk! En in plaats van de koude, bescherm je natuurlijk best ook altijd tegen de hitte. Alleen zo kun je die glanzende lokken behouden!

Meer over haar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video