WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: wie nu zijn kerstdecoratie al ophangt, zou gelukkiger zijn!

Print
WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: wie nu zijn kerstdecoratie al ophangt, zou gelukkiger zijn!

Foto: Shutterstock

Vanaf nu geen discussies meer over het al dan niet plaatsen van je kerstboom, want kerstdecoratie zou namelijk een invloed hebben op jouw humeur. In de positieve zin, uiteraard!

De ongeschreven regel luidt dat je de kerstboom pas mag zetten als Sinterklaas het land verlaten heeft. Maar nu is het wetenschappelijk bewezen dat je een pak gelukkiger wordt van kerstdecoratie. Want: “In een wereld vol stress en angst willen mensen dingen herinneren die hen gelukkig maken en kerstversiering is iets dat deze sterke herinneringen aan de kindertijd opwekt. Kerstdecoratie vormen een deur naar die oude herinneringen van magische emoties en enthousiasme. Wanneer je de decoratie vroeg ophangt vergroot je dus dat enthousiasme", verklaart psychoanalist Steve McKeown aan Unilad. Wie al vroeg in de kerststemming raakt, is nostalgischer, meer één met hun innerlijke kind en dus gelukkiger!

Daarnaast zorgt kerstversiering voor meer sociaal contact. Je zou toegankelijker, vriendelijker en meer samenhangend zijn. Alleen maar voordelen dus!

Sorry Sinterklaas, maar als de wetenschap het zegt, kunnen we echt niet anders… wij zetten alvast onze Christmas playlist klaar om deze week nog onze kerstboom te versieren! 

 

 

Meer over kerst

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video