Aangeboden door Braun

Tips van Sien: zo blijft je knitwear in topvorm

Tips van Sien: zo blijft je knitwear in topvorm

Foto: Braun

Strijken of beter niet, in de wasmachine of toch maar met de hand? Knitwear is heerlijk om te dragen, maar je springt er beter zorgzaam mee om. Gelukkig zijn er deze tips van Sien en de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator om je gebreide cardigans, truien en vesten in topvorm te houden.

1. Lees altijd het label
“Knitwear of breigoed kan bestaan uit allerlei materialen, van verschillende soorten wol tot synthetische garens of een combinatie daarvan. Die kan je onmogelijk allemaal uit elkaar houden, daarom is het belangrijk om altijd goed naar het label te kijken. Daarop zie je of je het kledingstuk mag strijken, op welke temperatuur je het mag wassen en of het in de machine mag.”

2. Zachtjes wassen
“Over het algemeen was je knitwear het best op een lage temperatuur en met een aangepast wasmiddel. Was je het met de hand, zorg er dan voor dat het wasmiddel goed is opgelost voor je de kledingstukken in het water stopt. Spoel alles ook goed uit en wring het water er voorzichtig uit. Maak je gebruik van een fijnwasprogramma, prop je machine dan niet te vol en kies voor een laag toerental.”

3. Behandel vlekken meteen
“Mors je op een gebreide trui of gilet, dep de vlek dan meteen weg met wat water en laat ze zeker niet indrogen in de stof. Daarna was je het kledingstuk volgens de instructies op het label.”

4. Onaangename geurtjes? Even opfrissen volstaat
“Is je knitwear niet per se vuil, maar hangt er wel een onaangenaam geurtje in, hang het dan gewoon even buiten op een kapstok. Na enkele uurtjes in de buitenlucht ruikt die gilet of trui al een stuk frisser.”

5. Horizontaal drogen
“Hang gewassen breigoed nooit verticaal op, want daardoor gaan de vezels uitrekken. Het best leg je ze horizontaal te drogen, bijvoorbeeld op een wasrek. Zo blijft je kledij mooi zijn vorm behouden.”

6. Verticaal strijken met stoom
“Sommige garens kunnen kreuken, waardoor je knitwear er wat onverzorgd kan gaan uitzien. Met de krachtige Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator kan je er even verticaal overheen gaan met stoom, zodat je pull of cardigan er weer als nieuw uitziet. Dat kan na het wassen, maar bijvoorbeeld ook nadat je de kledij even buiten hebt laten verluchten. Op het label zie je meteen of je de stof mag strijken of niet.”

7. Geef je knitwear lucht
“Is je knitwear helemaal droog en kreukvrij, vouw het dan mooi op en leg het horizontaal in de kast. Prop je kledij niet te veel op elkaar en geef de stof voldoende lucht, zodat ze kan ademen. Heeft je trui of gilet toch wat kreuken opgelopen door in de kast te hangen? Dat los je snel op door er verticaal overheen te gaan met de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator.”

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.