Aangeboden door Braun

Strijkweetjes: 6 tips voor een kreukvrije herfstlook

Strijkweetjes: 6 tips voor een kreukvrije herfstlook

Foto: Braun

Hemd, trui, lange broek en een warme winterjas … de geknipte outfit om het gure herfstweer te trotseren. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit najaar netjes en kreukvrij voor de dag komt? Enkele tips voor een smooth en stijlvolle herfstlook.
Dossier aangeboden door Braun.

1. Hardnekkige kreuken aanpakken
De makkelijkste manier om je kleren kreukvrij te krijgen, is ze strijken met stoom. Door warmte en stoom maak je de verbindingen tussen de vezels van je strijkgoed los. Als deze verbindingen heet zijn, worden ze door het gewicht van het strijkijzer gladgestreken. Wanneer deze verbindingen weer afkoelen, blijft je strijkgoed zijn gladgestreken vorm behouden. Hoe meer stoom, hoe sneller de kreuken verdwijnen. Een lichtgewicht strijkijzer zorgt er dan weer voor dat je soepel heen en weer kan glijden over je kleding. Daarom is strijken met een stoomgenerator zo handig, want dankzij het aparte waterreservoir is het strijkijzer extra licht. De krachtige Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator is bovendien uitgerust met een turbo-instelling. Diepe kreuken of moeilijk stofje? De extra stoom zorgt ervoor dat je kleding in een mum van tijd kreukvrij is.

2. De juiste temperatuur voor delicate stoffen
Niet zeker welke kledij je met stoom mag strijken? De Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator is uitgerust met een speciale Eco-temperatuurinstelling voor delicate stoffen. Zo ben je er zeker van dat je fijne blouses en truitjes in topvorm blijven.

3. Geef je wintermantel een opfrisbeurt
Heeft je wintermantel maanden in de kast gehangen? Geef hem een snelle opfrisbeurt zodat je piekfijn voor de dag komt. Laat hem buiten even verluchten en ga er even verticaal overheen met de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Zo ruikt hij fris en ziet hij er weer pico bello uit.

4. Vergeet de broekzakken niet …
Een gouden strijktip voor broeken: strijk eerst de zakken. Trek ze binnenstebuiten en ga er even overheen met de stoomgenerator. Zo vermijd je dat je kreuken nog dieper maakt door er overheen te strijken. Met de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator houdt niets je nog tegen en blijf je niet meer vasthaken. Je kan immers makkelijk achterwaarts over zakken en andere obstakels - zoals knopen of ritsen - heen strijken. De strijkzool is namelijk afgerond en glijdt er zo overheen. Resultaat: een perfect gestreken lange broek.

5. … en de kragen van je hemden
Een jeans, een mooi hemd en een trui of jasje, meer heb je niet nodig om stijlvol voor de dag te komen. Op voorwaarde dat je hemd perfect gestreken is, tenminste. Zorg er dus voor dat je geen stukjes vergeet. De kraag bijvoorbeeld, want die zie je zelfs als je een trui boven je hemd of blouse draagt.

6. Een mooie vouw maakt je look compleet
Voor een geklede look strijk je een mooie vouw in je broekspijpen. Daarvoor leg je de zijnaden mooi op elkaar en duid je bovenaan en onderaan met je strijkijzer aan waar de vouw moet komen. Daarna laat je de strijkzool in een rechte lijn tussen de twee punten glijden. Is je broek gemaakt van een dikkere stof, gebruik dan de turbo-instelling van de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator om wat extra stoom toe te dienen. Zo blijft die nette vouw perfect zitten.

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.