Aangeboden door Braun

Een mama aan het woord: “Winterkleren krijgen een stoombeurt voor ik ze weer aantrek”

Een mama aan het woord: “Winterkleren krijgen een stoombeurt voor ik ze weer aantrek”

Foto: Braun

Het weer in oktober was buitengewoon zacht, maar de zomerkleren mogen nu toch echt in de kast. Hoe organiseert influencer Elisa Guarraci haar herfstgarderobe en die van haar dochter? Dit zijn haar strijk- en opbergtips.
Dossier aangeboden door Braun.

De overgang van zomer- naar najaarsgarderobe, maak je die geleidelijk of organiseer je een opruimmoment voor je kleerkast?
“Ik ben eerder chaotisch, ook als het op het ordenen van mijn kleerkast aankomt. De overgang van zomer naar winter maak ik dus geleidelijk. Gelukkig maar, want de afgelopen maand leek het soms alsof het nog steeds zomer was. Dus: yay voor dat ene zomerjurkje dat ik nog niet naar de zolderkast had verbannen!”

Krijgt elk stuk een vaste plek of belandt alles zo’n beetje samen achteraan in een kast?
“Om toch een beetje het overzicht te behouden, verhuisden we onze oude kleerkast naar de zolder. Daarin bewaren we de kleren die we niet elke dag dragen. In de herfst verhuizen de jurkjes, topjes, korte broeken en rokjes dus naar daar en mogen de warme truien en broeken weer naar beneden. Best gestructureerd en overzichtelijk, voor een chaoot zoals ik.” (lacht)

Geef je je winterkleren een opfrisbeurt voor je ze opnieuw aantrekt?
“Ja, ik geef al onze kledij een flinke stoombeurt. Dikke truien en broeken stop ik weleens in de wasmachine om ze grondig op te frissen, blouses en kledingstukken met fijnere stofjes pak ik aan met m’n Braun CareStyle7 Pro stoomgenerator. De stoom is krachtig genoeg om mijn kledij weer helemaal fris en netjes te krijgen, en voor delicatere stoffen gebruik ik de speciale Eco-temperatuurinstelling. Dat opfrissen met de stoomgenerator kost trouwens helemaal niet veel tijd: vaak ga ik er gewoon even verticaal overheen met de strijkzool. Zo ziet alles er in no time piekfijn uit.”

Wat doe je met de stukken die te klein zijn geworden voor je dochter?
“Emilia heeft op zolder haar eigen winkeltje: stapels en stapels boxen met afgedankt speelgoed en kledij die ze niet meer draagt. Al een jaar maak ik plannen om een grote sale te organiseren voor die spullen maar - surprise, surprise - het is er nog altijd niet van gekomen. Daarom heb ik nu besloten om de spullen weg te geven aan gezinnen en kinderen die het kunnen gebruiken. Met de kerstperiode in aantocht is dat nog zo leuk. De echte topitems ga ik wel bewaren … Misschien komt er ooit nog een tweede dochter in ons gezinnetje, wie weet.”

Koop je veel nieuwe kleren bij de start van een nieuw seizoen? Of draag je kledij meerdere seizoen na elkaar?
“Shoppen doe ik eigenlijk niet zo graag, maar ik heb wel een ongelooflijk gat in mijn hand. Dus als ik me dan toch eens in winkelgebied begeef, bezwijk ik steevast voor mooie spullen. Dan kom ik thuis met een compleet nieuwe kleerkast en een geplunderde bankrekening. #oeps! Dus ja, je mag wel zeggen dat ik me elk seizoen enkele nieuwe outfits aanschaf. Ik ben bovendien zo’n type dat niet kan wachten om die nieuwe kleren meteen aan te trekken. Met m’n krachtige Braun CareStyle7 Pro stoomgenerator ga ik er dan even verticaal overheen met stoom. Superhandig, je hebt zelfs geen strijkplank nodig. En zelfs bij katoenen kledij zijn alle kreuken er na één stoombeurt al uit.”

De gouden opruimtips van Elisa
1. Ga voor een systeem. “Begin met de grote stuks en eindig met sokken en accessoires. Kledingstukken die je geregeld draagt, berg je op in een kast of in opbergdozen. Alles wat je vijf jaar of langer niet gedragen hebt, breng je naar de kringloopwinkel.”

2. Doe aan upcycling en recyclage. “Gooi ook niet te snel kledij weg. Veel stukken kan je recycleren of upcyclen door ze met nieuwe items te combineren, of door ze af te werken met een leuk accessoire. Goed voor je portemonnee én voor je ecologische voetafdruk!”

3. Pas de verticale stoomtruc toe. “Kleding die een jaar in de kast heeft gehangen, ziet er soms wat onverzorgd uit. Daarom geef ik ze een stoombeurt met mijn Braun CareStyle7 Pro stoomgenerator: gewoon verticaal, zonder m’n strijkplank. Zo ziet die ‘oude’ kledij van vorige winter er weer als nieuw uit.”  

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.