Grote poriën? Dit apparaat doet wonderen voor je huid en kost nog geen vijftien euro

Print
Grote poriën? Dit apparaat doet wonderen voor je huid en kost nog geen vijftien euro

Foto: Shutterstock

Heeft Moeder Natuur jou duidelijk over het hoofd gezien toen de porseleinen huidjes werden uitgedeeld en heb jij bij deze dus ook last van grove poriën? Geen paniek, met de juiste verzorging kun jij jouw poriën er al een pak kleiner uit laten zien en dat hoeft niet per se een fancy facial in te houden. De oplossing: een gezichtssauna. Die voorziet je niet enkel van een stralende huid, maar helpt je eveneens ook van die vervelende verkoudheden af wanneer nodig. Win-win!

En daar mag je nog een ‘win’ bijtellen, want een degelijke gezichtssauna haal je al in huis voor nog geen vijftien euro. Lidl verkoopt bijvoorbeeld een exemplaar met gratis opzetstuk om te inhaleren. But first things first, wat doet zo’n mini-sauna nu eigenlijk voor je huid?

WAAROM STOMEN?

Door de stoom die een gezichtssauna produceert wordt de buitenste huidlaag van je gezicht weker en zachter, waardoor dode huidcellen, mee-eters en vuil zich na jouw stoomsessie veel makkelijker laten verwijderen. Daarbovenop neemt je huid beter voedende crèmes op aangezien je poriën open gaan staan door de warmte. Kijk uit naar skincare met het ingrediënt niacinamide, oftewel vitamin B3. Van niacinamide is klinisch bewezen dat het uitgerekte poriewanden kan verstevigen en je poriën dus zichtbaar kleiner maakt.

 

HOE VAAK?

Welk huidtype je ook hebt, de weldaad van een saunabeurt merk je al na het allereerste gebruik. Je huid zal er meteen vitaler en egaler uitzien. Heb je een droge huid, dan is het aangeraden pas om de twee weken van een stomend wellnessmomentje te genieten. Vette of gemende huid? Dan helpt een gezichtssauna je om je huid minder te doen glimmen. Mensen met een gemengde tot vette huid kunnen wekelijks aan het stomen gaan.

 

EXTRA VOORDEEL

Bij de gezichtssauna van Lidl komt ook een speciaal opzetstuk om te inhaleren. Wat eucalyptusolie erbij en je bent zo van die verkoudheid af. Tip: gebruik altijd gedemineraliseerd water om kalkvorming te voorkomen en je huid en luchtwegen de beste behandeling te geven.

 


HAPPY HUID
Kijk jij al uit naar die wellnessmomentjes at home, maar wil je boven alles een stralende huid? Profiteer dan snel van deze tijdelijke actie en doe jezelf een gezichtssauna cadeau voor maar 14,99 euro. Je kunt deze scoren in de Lidl-winkels of via lidl-shop.be