Huh? Dit is waarom je bruiswater moet toevoegen aan je beautyroutine

Print
Huh? Dit is waarom je bruiswater moet toevoegen aan je beautyroutine

Foto: Shutterstock

Japanse en Koreaanse vrouwen zweren bij het volgende beautygeheim: bruiswater. En nee, niet om te drinken, maar wel om je gezicht mee te wassen. Kronkelt je wenkbrauw even hard als die van ons? Dit zijn de redenen.

Bloedcirculatie

Zoals het woord 'bruiswater' al verklapt, zit er koolzuurgas in. Dat bevordert de bloedcirculatie en laat dus meer zuurstof je huid bereiken. Daardoor zal je huid er gezonder uitzien en een mooie glow afgeven. 

Poriën

Als je last hebt van puistjes is het zeker aan te raden om over te schakelen naar spuitwater om je gezicht te reinigen. Het breekt onzuiverheiden, vuil en olie namelijk veel beter af dan kraantjeswater. Een goed gereinigde huid is natuurlijk minder vatbaar voor die vreselijke builtjes.

pH-waarde

Bruiswater heeft een pH-waarde van 5.5, net zoals je huid. De waarde van kraantjeswater daarentegen ligt rond de 7. Door die hogere waarde raakt je huid geirriteerd en droogt ze uit. We moeten je niet vertellen dat een uitgedroogde huid nog meer problemen met zich meebrengt.

Zeker het proberen waard dus! Wel is het aangeraden om niet direct elke dag met bruiswater te wassen, want daar kunnen gevoelige huiden op reageren. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video