Mooi! Stoot de trouwjurk van prinses Eugenie die van Meghan Markle van de troon?

Print
Mooi! Stoot de trouwjurk van prinses Eugenie die van Meghan Markle van de troon?

Foto: Photo News

De Britse Queen mag opnieuw haar meest kleurrijke mantelpakje uit de kast halen, want na prins Harry en Meghan Markle stapt ook haar kleindochter prinses Eugenie in het huwelijksbootje met Jack Brooksbank. Maar hoe fel de outfit van hare Majesteit ook is, wij hebben enkel oog voor de jurk van Eugenie. En die is volgens ons meer dan geslaagd!

Heel wat – 850 om specifiek te zijn (!) – uitgedoste gasten aan de St. George’s Chapel op Windsor Castle, want vandaag gaf prinses Eugenie, de jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, haar jawoord aan Jack Brooksbank. En dat deed ze in een jurk van Britse makelij, maar met een Belgisch tintje. Peter Pilotto en Christopher De Vol (half Belg/half Peruviaan) kregen de vraag van Eugenie om een jurk met open rug te ontwerpen, ook al zie je dan wel het litteken dat de prinses overhield aan haar operatie om haar scoliose als kind te verbeteren. En bewuste keuze, want haar litteken is tevens de reden waarom de prinses geen sluier draagt. Een shot in de roos als je het ons vraagt!

In het September Issue van de Britse Vogue vertelde Eugenie al dat ze niet lang heeft moeten twijfelen over dé jurk: “Mijn trouwjurk was het enige waar ik heel vastberaden over was. Van zodra het huwelijk vastlag, wist ik meteen welke designer en look ik wou. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n bruid zou zijn die meteen zou weten wat ze wil, maar ik zat er vrijwel direct op.”

Naast een open rug heeft de jurk ook een lange sleep en een overgeplooide neklijn en heel wat symbolen die belangrijk zijn voor het koppel. De Greville Emerald Kokoshnik Tiara leende ze van haar grootmoeder The Queen en haar satijnen peep-toes zijn van Charlotte Olympia.

Ondanks de staffe wind hield de hele look van prinses Eugenie gelukkig stand. Haar haar werd voor de gelegenheid opgestoken in een lage chignon, met enkele losse lokjes vooraan, en qua make-up hield ze het prachtig naturel.

En hoewel er in de media vaak aangegeven werd dat Eugenie en Jack een nog grootser huwelijk wouden dan dat van Meghan en Harry, is Eugenie qua jurk volgens ons wel geslaagd in haar opzet. De trouwjurk die Meghan aanhad op het avondfeest zal niet snel overtroffen worden, maar Eugenie straalt als geen ander in haar Peter Pilotto-jurk! Welk van de twee royale trouwjurken genieten jouw voorkeur?

 

 

 

 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video