Jani steekt holebi’s hart onder de riem voor Coming Out Day: “Alles komt goed. Ik beloof het je”

Print
Jani steekt holebi’s hart onder de riem voor Coming Out Day: “Alles komt goed. Ik beloof het je”

Foto: Jani Kazaltzis

Vandaag viert de wereld ‘Coming Out Day’, een dag waarop aandacht besteed wordt aan het uit de kast komen in de LGBT-community. Jani brak zijn kastdeuren een lange tijd geleden al open. En hoewel het je vleugels geeft om voor je geaardheid uit te komen, is het tegelijkertijd enorm angstaanjagend. Met een vertederend bericht wil onze stylist dan ook iedereen een hart onder de riem steken. “Ik heb het hart van mijn ouders gebroken die dag. Maar alles komt goed, dat beloof ik je.”


"Ik kan het mij nog heel goed herinneren… Ik schreef mijn grootste geheim in een brief naar mijn mama. Ik durfde het haar niet persoonlijk te vertellen, want wie wil zijn ouders nu kwetsen? Ik voelde mij de slechtste zoon die een ouder kon hebben, want ik zou nooit voldoen aan hun verwachtingen. Ik heb het hart van mijn ouders gebroken die dag…

Maar ook dat van mezelf, want ik wist dat ik mijn moeder en vader een lange tijd niet zou terugzien. Ik heb mijn koffers gepakt en ben richting Antwerpen vertrokken.

Als je dit leest, lijkt het allemaal negatief, maar geloof mij: ondanks al het verdriet is dit het beste wat mij ooit overkomen is. Ik heb leren vechten voor mezelf! Leren opkomen voor mezelf! Ik werd sterker en gelukkiger en dan kwam het… Mijn ouders zagen hoe gelukkig is geworden was en dat is uiteindelijk alles wat een ouder zich kan wensen: jouw geluk.

Hoe moeilijk het ook is, hoe zwaar het soms lijkt: doe het! Want als jij gelukkig bent, krijg je de kracht om iedereen rond je gelukkig maken en komt uiteindelijk alles goed. Laat die regenboog nu maar schijnen!

Als je dit leest en je voelt dat je iets te zeggen hebt over je geaardheid, doe het! Alles komt goed. Ik beloof het je."

Ook Jitske van de Veire, dochter van MNM-presentator Peter Van de Veire, deelde een vertederend bericht op Instagram:

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video