Keira Knightley uit felle kritiek op onrealistisch voorkomen van Kate Middleton net na bevalling

Print
Keira Knightley uit felle kritiek op onrealistisch voorkomen van Kate Middleton net na bevalling

Foto: Photo News

Het is ondertussen al even geleden, maar zowat elke moeder draagt het beeld met zich mee: een net bevallen Kate Middleton die fris & fruitig – op een paar hoge hakken dan nog – haar pasgeboren baby voorstelt aan de wereld. Het fenomeen zorgt keer op keer voor negatieve uitlatingen bij andere moeders, en ook Keira Knightley uit nu felle kritiek in een open brief: ‘Wat zij toon, verhult de strijd.’

De harde woorden van de actrice staan te lezen in het boek ‘Feminists Don’t Wear Pink (And Other Lies)‘, geschreven door Scarlett Curtis. De open brief die Keira Knightley neerpende, getiteld ‘The Weaker Sex’, draait rond het onrealistisch beeld dat de Duchess of Cambridge schept rond de bevalling. “Een paar uur later stond ze buiten het ziekenhuis met een opgemaakt gezicht en hoge hakken. Het gezicht dat de wereld wil zien, maar een onrealistisch beeld”, staat in de brief te lezen. “Zeven uur nadat je vecht met leven en dood, nadat je lichaam openbreekt en er leven uitkomt. Ons lichaam is uitgeput en hormonaal, tel daar nog eens lekkende borsten bij en je weet dat het een slagveld is. Wat zij toont, verhult die strijd.”


'IK DROEG ZIEKENHUISKLEDIJ EN EEN PAPIEREN BROEK'

De actrice zelf beviel op 1 mei 2015 van haar dochtertje Edie, een dag voor de geboorte van prinses Charlotte. De uren na de bevalling verliepen voor Knightley volgens een heel ander senario. Eentje dat heel wat vrouwen bekend voorkomt. “Ik droeg ziekenhuiskleding en een papieren broek en was nog steeds aan het bloeden van de geboorte, maar dat kon me niets schelen”, vertelt Knightley in haar brief.

Maar de hertogin kreeg destijds wel met meer boze moeders af te rekenen. Heel wat vrouwen uitten hun woede op sociale media. Ze vonden dat Kate beroofd zou zijn van de intieme magie van die eerste kostbare uren met een pasgeboren baby. Ook het feit dat de hertogin er zo glamoureus uitzag na de bevalling is volgens heel wat vrouwen een waanbeeld dat niet nagestreefd kan worden.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video