H&M lanceert lingeriecollectie voor borstkankerpatiënten

Print
H&M lanceert lingeriecollectie voor borstkankerpatiënten

Foto: H&M

De maand oktober staat jaarlijks in het teken van de strijd tegen borstkanker. Meer en meer merken springen dan ook op de kar om hun steentje bij te dragen, daarom lanceert H&M z’n eerste lingeriecollectie ooit voor borstkankerpatiënten en wij kunnen dit concept alleen maar toejuichen.

Borstkanker is wereldwijd de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Één op de acht (!) vrouwen krijgt jaarlijks een negatief verdict te horen bij de dokter. Maar er is gelukkig ook hoop, want organisaties zoals Pink Ribbon zijn erop gebrand het bewustzijn rond de ziekte groter te maken en vrouwen aan te zetten om regelmatig hun borsten te laten checken.

En ook merken zijn niet onverschillig tegenover deze verschrikkelijke ziekte. Ook H&M draagt de strijd tegen borstkanker hoog in ’t vaandel en komt daarom met een lingeriecollectie voor overlevers van de ziekte.

De ‘Close to My Heart’-collectie van het Zweedse merk omvat drie verschillende stijlen: een bralette, een sportbeha en een zachte beha in cupvorm. Elke beha is zo ontworpen dat een borstprothese makkelijk ingebracht kan worden en voorziet extra ondersteuning. Hoewel deze lingerie speciaal gemaakt werd voor vrouwen met borstprothesen kan het natuurlijk ook gedragen worden als een gewone beha.

De volledige omzet van deze collectie wordt gedoneerd aan de ‘American Cancer Society’ met wie H&M al eerder samenwerkte. Of de collectie ook in Belgische winkelrekken zal belanden is de vraag. In het buitenland is de ‘Close to My Heart’-collectie alvast vanaf volgende week te koop.

 

Meer over lingerie

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video