Evi Hanssen neemt volgers live mee naar borstkankeronderzoek om aandacht te vestigen op de ziekte

Print
Evi Hanssen had gisteren de onverdeelde aandacht van haar volgers meteen te pakken toen de presentatrice topless in haar Instagram Stories verscheen. Daarin nam ze kijkers in het kader van ‘Breast Cancer Awareness Month’ live mee naar het ziekenhuis om haar borsten te laten onderzoeken. Bij een vorig doktersbezoek werden cysten ontdekt, dus moest de presentatrice terug naar het ziekenhuis voor een extra scan.

‘Ik denk dat ik jullie aandacht nu wel heb’, staat op het beeld te lezen waarin Evi haar borsten bedekt met haar hand. Amper een dag na Serena Williams kruipt ook de presentatrice naakt voor de lens. In het vervolg neemt ze ons mee naar ZNA Middelheim, waar haar kinderen geboren zijn. Daar moet ze een scan van haar borsten laten nemen, om kwaadaardige cysten uit te sluiten.

Evi ziet er in de Instagram Stories bijzonder zenuwachtig uit en probeert dat duidelijk te verbergen met wat humor. Borstkanker is helaas geen onbekende ziekte voor de presentatrice. ‘Mijn mama en haar zus borstkanker hebben gehad, dus nemen de artsen het zekere voor het onzekere’, vertelt ze.

Na afloop zien we een opgeluchte Evi in de wagen. Ze vertelt dat haar borsten gezond en wel zijn: ‘Ik ben wel opgelucht. Ik maakte me niet écht zorgen, maar toch… Als je weet dat het oké is, is dat een pak van je hart. Nu moet ik wel elk jaar een MRI-scan of echografie laten nemen van mijn borsten omdat borstkanker in de familie zit. Vanaf mijn 45ste dan een mammografie.’

Afsluiten doet ze door iedere vrouw aan te sporen regelmatig haar borsten te laten onderzoeken. ‘Doen jullie mee?’, vraagt Evi in haar laatste story.

Meer over Pink Ribbon

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video