7 redenen waarom je dankbaar moet zijn dat je een zus hebt

Print
7 redenen waarom je dankbaar moet zijn dat je een zus hebt

Foto: Instagram

Toegegeven: dat bloesje dat je vanavond wou aandoen voor je date hangt waarschijnlijk niet in je kleerkast omdat je zus er momenteel mee rondhuppelt, maar naast die onvergeeflijke wandaad is een zus hebben een echte voltreffer en dit is waarom:

1. Zussen maken je aardiger

Onderzoek wijst uit dat zussen hebben van jou al een aardigere persoon op zich maakt. Mooi meegenomen! 

2. Zussen zorgen voor minder negatieve emoties

Een onderzoek van Bringham Young University toont aan dat mensen met één of meerdere zussen minder schuldgevoel, eenzaamheid en angstgevoelens ervaren!

3. Zussen laten je meer geliefd voelen

Uit een ander onderzoek van de Bringham Young University geeft aan dat - vooral volwassen - zussen zich meer geliefd voelen. Al al dat haartrekken, sms'en aflezen en nagels in elkaars babyhuidje duwen maakt uit-ein-de-lijk dan toch plaats voor wat welgemeende zusterliefde. 

4. Door een zus ga je minder snel scheiden

Of het komt doordat je een olifantenhuid hebt ontwikkeld of omdat leven met een man een verademing is na het huis te delen met je zus? We zouden het niet weten. Maar uit onderzoek blijkt dat hoe meer zussen iemand heeft, hoe groter de kans is dat ze een gelukkig huwelijk hebben. We nemen aan dat de Kardashians niet bij de steekproef hoorden. 

5. Zussen zorgen voor betere communicatie

Zussen, vrouwen, wandelende hormonen vol emotie, zegt het je iets? Wel, zij kunnen ook veel gemakkelijker over hun gevoelens praten dan het ander geslacht. Dat heeft niet alleen een positieve impact op je zus, maar op de hele familie. 

6. Zussen maken je onafhankelijker

De universiteit van Ulster heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het hebben van een zus ervoor zorgt dat je onafhankelijker bent en meer gefocust op je doelen. 

7. Zussen maken je gebalanceerd

Het hebben van een zus is een rollercoaster, maar het zorgt wel voor balans in je leven. Goede en slechte tijden, wellnessnight of mekaars leven verwoesten, wraak of vergiffenis, je zal het allemaal wel eens meemaken met je zus. Maar hé, het maakt jullie sterker als wie dan ook! 

Hallelujah, sista! 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video