Oh, my! 13 dingen die je nog niet wist over je dierbare tepels

Print
Oh, my! 13 dingen die je nog niet wist over je dierbare tepels

Foto: Pinterest

Je weet wel, die twee bizarre schepsels op je borsten. Blijkt dat die ook een eigen leventje leiden. Deze dertien dingen wist je waarschijnlijk nog niet, maar houden je tepels fulltime bezig:

1. Tepels zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Geen enkele tepel is hetzelfde. Groot, klein, vol, strak, licht en donker, met of zonder piercing... Sterker nog: de ene tepel kan sterk verschillen van de andere bij één en dezelfde persoon. 

2. Stijve tepels betekenen niet (altijd) dat je opgewonden bent. Stijve tepels treden ook op als je het koud hebt of als je kleding tegen ertegen schuurt.  

3. Niet alle vrouwen hebben stijve tepels wanneer ze seksueel opgewonden zijn. 

4. Teppels hebben meer dan één opening. Een tepel heeft eigenlijk zo'n 15 tot 20 gaatjes. Al merk je dat pas wanneer je borstvoeding gaat geven.

5. Harige tepels zijn he-le-maal normaal. En nu slaken we allemaal een zucht. Al zijn het maar drie blonde haartjes van babyformaat, je hebt je er al blind op gestaard. Niet nodig, dus, want iedereen heeft ze. 

6. Niet alle tepels zijn even gevoelig. Sommige vrouwen vinden het superopwindend als je hun tepels streelt, anderen ervaren het als pijnlijk, omdat hun tepels té gevoelig zijn. Anderen voelen dan weer helemaal niks. 

7. Sommige vrouwen verven hun tepels om mannen aan te trekken. In bepaalde culturen kleuren vrouwen hun tepels donkerder (indien nodig), omdat dat als aantrekkelijker wordt ervaren. In Japan zijn rooskleurige tepels dan weer trending

8. Iedereen heeft bultjes op het tepelhof. Deze bultjes zijn medisch gezien de 'klieren van Montgomery'. Ze beschermen je tepels door een olieachtige substantie af te scheiden, om ze zacht en soepel te houden. Die substantie heeft trouwens ook een ontsmettende werking.

9. Ingetrokken tepels komen vaak voor. Ongeveer 10 tot 20 procent van de tepels zijn ingetrokken. Niets om je voor te schamen, al kan je het zelf wel als lastig ervaren wanneer het tijd is voor borstvoeding. 

10. De 'joggerstepel' is real. Zonder beha joggen is geen goed idee. Een joggerstepel bestaat echt en bezorgt je een droge en pijnlijke tepelhuid. 

11. De gevoeligheid van je tepel verandert tijdens je cyclus. Tepels zijn het gevoeligst wanneer we het geschenkje van Moeder Natuur in ontvangst nemen. 

12. Tepels kunnen wel degelijk lekken. Lekkende tepels zijn niet uitzonderlijk en komen ook voor bij vrouwen die niet zwanger zijn. Zo kan een vergevorderde joggerstepel bijvoorbeeld beginnen lekken. Als je tepels vaak lekken of er zelfs bloed aan te pas komt, kan je best eens langsgaan bij de dokter. 

13. Nipple-gasms of tepelorgasmes bestaan. Het is zeldzaam, maar enkelingen kunnen blijkbaar écht klaarkomen door enkel en alleen tepelstimulatie. 

14. Tepels spreken tot de verbeelding. 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video