Aangeboden door Braun

Hoe kies je de juiste stoomgenerator?

Print
Raphael start het schooljaar in een nieuwe school én in een gloednieuw schooluniform. Maar hoe strijk je zo’n uniform, vraagt zijn papa Peter zich af. Sien weet er gelukkig raad mee. “Helemaal niet moeilijk”, zegt ze, “met een stoomgenerator is dat uniform zo gestreken.”
Dossier aangeboden door Braun.

Stoomgenerator is geen strijkijzer
Sien heeft vandaag twee toestellen mee: de Braun CareStyle 7 Pro en de Braun CareStyle Compact. “Dat zijn stoomgeneratoren”, weet Jani, “want ze bestaan uit twee onderdelen; een strijkijzer en een basis met waterreservoir. Bij een gewoon strijkijzer zit het waterreservoir in het strijkijzer.”
Een stoomgenerator heeft als voordeel dat je er sneller mee kan strijken, dat het meer stoom produceert en dat het strijkijzer lichter is zodat je soepel over je kleding glijdt. Nog een belangrijk pluspunt: weet je niet goed hoe je een stof moet strijken, dan zit je met de iCare-instelling altijd goed.
Sien staat te popelen om de toestellen – en haar strijkkunsten - te demonstreren.

Compact of extra krachtig: welke stoomgenerator past bij jou?
Maar hebben ze eigenlijk al het juiste toestel gekozen? Sien legt even uit wat het verschil is tussen de twee stoomgeneratoren: “De Braun CareStyle Compact is een heel handig en compact toestel waarmee je sneller strijkt en een upgrade van een gewoon strijkijzer. De Braun CareStyle 7 Pro is groter en ideaal om krachtig én veel te strijken.”
Peter denkt dat hij dit schooljaar wel wat hemdjes en uniformen zal moeten strijken en gaat voor de Braun CareStyle 7 Pro. Jani is het helemaal eens met die keuze: “Dat toestel oogt wat stoerder en mannelijker, ik vind het helemaal bij je passen.”

Zo strijk je een schooluniform
De Braun CareStyle Compact krijgt een plekje in de kast en Sien gaat aan de slag met Raphaels schooluniformpje en de Braun CareStyle 7 Pro. Eerst is de broek aan de beurt. De broekspijpen legt ze evenwijdig op de strijkplank, de strijkzool glijdt er in één beweging overheen en maakt een mooie vouw. En dankzij de iCare-instelling hoeft ze zich geen zorgen te maken over de juiste temperatuur. Voor het hemd heeft Sien nog een trucje in petto: ze laat de afgeronde strijkzool achterwaarts over de knopen heen glijden en maakt zo geen nieuwe kreuken. En Raphaels kostuumjasje? Dat mag zelfs op de kleerhanger blijven hangen, want met de krachtige stoom van de Braun CareStyle 7 Pro kan je het verticaal strijken.

Raphael is klaar voor z’n nieuwe school en Peter weet nu perfect welke stoomgenerator hij het best gebruikt. “Dat hebben we goed gedaan”, glimlachen Sien en Jani tevreden.

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.