Meghan Markle komt met kookboek voor het goede doel

Print
Meghan Markle komt met kookboek voor het goede doel

Foto: The Royal Family

De hertogin van Sussex heeft een hart van goud, dat bewijst ze nog maar eens. Meghan Markle's eerste project sinds ze lid is van het Britse koningshuis is een kookboek. Wat is daar zo nobel aan vraag je je af? Ze doneert de opbrengsten integraal aan een goed doel.

Je zult het je vast wel nog herinneren. In de zomer van vorig jaar werd een appartementstoren in een wijk van Londen helemaal verwoest door een brand. Daarbij verloren 72 mensen het leven en heel wat meer hun woning. Nu wil Meghan Markle de slachtoffers van de Grenfelltoren een hart onder de riem steken.

Toen Markle eerder dit jaar een bezoek bracht aan de toren, ging ze ook langs bij de Hubb Community Kitchen. Enkele vrouwen van de Al Manaar-moskee richtten het initiatief op om er samen te komen, steun te bieden en te koken. "Tijdens mijn eerste bezoek vroeg ik hoe ik kon helpen. Ik werd meteen een schort omgedaan, ik rolde m’n mouwen op en even later stond ik rijst te spoelen", vertelt Meghan in het voorwoord van het boek.

Het kookboek 'Together' is volgens haar dan ook meer dan dat: "Het is een verhaal van vriendschap en samenhorigheid. Het is een ode aan de kracht van koken als een gemeenschap." Omdat de keuken voorlopig maar twee dagen per week open kan zijn door te weinig financiële middelen, hoopt Meghan met de inkomsten van het boek de vrouwen elke dag in de keuken te laten staan. Mooi initiatief!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video