Verrassend: zo vaak mag je een jeansbroek wassen

Print
Verrassend: zo vaak mag je een jeansbroek wassen

Foto: Pinterest

Een jeansbroek: ze zijn oh zo gemakkelijk. Heb je nood aan een comfy day? Weet je niet hoe je dat ene topje moet combineren? Ze bieden altijd wel een uitkomst. Maar weten we eigenlijk wel hoe we ze fatsoenlijk moeten behandelen?

Niets beter dan die frisse geur van net gewassen kleding. Na twee keer dragen ruikt die jeansbroek wel naar andere dingen, en zijn vorm is hij ook al wat kwijt. Dus hup: de wasmand in! Maar is dat wel zo'n goed idee?

Kort en bondig: nee. Een jeansbroek was je best zo weinig mogelijk. De CEO van jeansmerk Levi's zegt zelfs dat je 'm nooit hoeft te wassen. De wasmachine doet de stof geen goed en zorgt er ook voor dat de kleur vervaagt. Maar wat dan als er een stinkend geurtje vanaf begint te komen?

Na één dag zit je jeansbroek al helemaal onder de microben. Die zijn niet schadelijk voor je gezondheid, maar zorgen dus wel voor die onaangename geurtjes. Uit een experiment bleek dat op een jeansbreak na 13 dagen en 15 maanden evenveel niet-schadelijke microben zitten. Vies is het dus niet om hem ongewassen te laten. 

Eigenlijk komt het er dus op neer om hem zo veel mogelijk te laten luchten op de wasdraad om van stinkende geuren af te geraken. Daarnaast zou om de 2 à 6 maanden wassen best wel eens moeten kunnen.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video