Kot on point: budgetvriendelijke en Pinterest-proof interieurhacks

Print
Kot on point: budgetvriendelijke en Pinterest-proof interieurhacks

Foto: JaniTV

Je studententijd wordt ook wel eens de beste tijd van je leven genoemd. Tussen het studeren door wat feestjes meepikken (of tussen het feesten door studeren) en zorgeloos genieten bij 'Hotel Mama'. Maar voor kotstudenten is dat net iets anders. Zalig om een eigen plekje te hebben, maar om dat ook gezellig te maken op een budgetvriendelijke manier, is natuurlijk een ander paar mouwen. Gelukkigen weten wij daar alles van.

Kratten

Je spot ze tegenwoordig in alle hipperdepip interieurs en ze kosten je geen geld: Evian-kratjes. De roze hebbedingen werden destijds ontworpen om flessen in te stockeren, maar doen tegenwoordig onder meer dienst als bijzettafeltje, stoel of plantenhouder. Wil je er eentje scoren, dan breng je best een bezoek aan de drankengroothandel.

 

Palletten

Goede, ouderwetse laadpalletten hebben tegenwoordig een heel andere functie gekregen. Als je een 'afgedankt' exemplaar op de kop weet te tikken, kun je daar heel wat leuke dingen mee doen. Zo kun je er een zetel of bank van maken, maar ook een salontafel en zelfs een bed. Als je helemaal in de mood bent om creatief te doen, kun je ze zelfs verzagen tot een bureau. Met een likje verf zijn ze al helemaal hip, maar als je liever de industriële houtlook prefereert, kan dat ook natuurlijk.

Autoband

Oude, versleten autobanden zijn vaak voor een zacht prijsje te vinden bij schroothandelaars. Met een beetje geluk krijg je ze zelfs gratis mee. Dat oud rubber mag dan misschien waardeloos lijken, maar met een tikkeltje creativiteit maak je er een leuk interieurstuk mee. Zo kan je er in enkele simpele stappen een salontafel van maken of een leuk zeteltje. De opties zijn eindeloos!

 

Lidl-shop.be

Nog zo'n budgetvriendelijke optie die minder doe-het-zelven vereist, is Lidl-shop! Je vindt er alles wat je nodig hebt om je studentenkot helemaal ready te maken voor al die harde studie- én feestmomentjes. Van bijzettafeltjes en loungestoelen, tot hippe ananaslampen en retro keukentoestellen. Kotstudent Bent kreeg alvast een make-over door Jani en interieurstylist Anne-Catherine Gerets. Meer kot-make-overs vind je hier.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video