32 BV's komen samen om liedje te maken voor Werelddag Suïcidepreventie

Print
Het is vandaag, 10 september, Werelddag Suïcidepreventie. Daarom werkten een heleboel bekende Vlamingen, onder leiding van Els De Schepper, samen aan een liedje om het probleem onder de aandacht te brengen.

Jan Hautekiet, Gene Thomas, Anja Daems,Bart Schols, Junes Lazaar, Evi Hanssen, Maaike Cafmeyer, Sennek, Kobe van Herreweghe, Sven De Ridder, Michiel de Meyer, Leen Dendievel, Joke De Bruyn, Liliane St. Pierre, Raf Walschaerts, Kris Wauters, Barbara Dex, Erik Van Looy, Sven Ornelis, Kamal Kharmach, Christoff, Joke Emmers, Goele Deraedt, Lauren Versnick, Bert Huysentruyt, Pascale Naessens, Han solo Tine Embechts, Kobe Ilsen, Rob Vanoudenhove, David Michiels Kurt Rogiers.

... en we zijn buiten adem. Al deze BV's maken hun opwachting in 'Noodrem', een liedje waarmee Els De Schepper een boodschap van hoop wil verspreiden. “Ik besloot enkele bevriende artiesten te contacteren om te vragen of ze mee hun schouders onder het project wilden zetten. Via via kwamen er contacten bij en voor we het wisten, kregen we deze mooie groep samen. Weet dat er nog eens zoveel BV’s graag hadden meegewerkt, maar die konden de opnames jammer genoeg niet inpassen in hun agenda.”

In Vlaanderen worden er elke dag zo'n 28 pogingen tot suïcide ondernomen en we verliezen ook elke dag drie Vlamingen aan zelfdoding. Daarmee zitten we hoger dan het Europees gemiddelde. Bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding zijn ze ervan overtuigd dat 'Noodrem' een stap in de goede richting is om het probleem bespreekbaar te maken.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video