Dossier aangeboden door Lidl

Een betaalbaar topkot? Why Ikea if you can Lidl

Bent zag de ouderwetse meubels van zijn grootouders niet zo zitten voor zijn studentenkot. Geen probleem, hij won bij JaniTV immers een totale kot-make-over. Jani en interieurspecialiste Anne-Catherine maakten hun keuze op lidl-shop.be en transformeerden het kot van Bent tot een coole stek, voor studie én de leukere dingen van het studentenleven.
Dossier aangeboden door Lidl.

Sinds kort zijn mijn grootouders naar Spanje verhuisd en hebben ze hun meubels achtergelaten. Mijn ouders verwachten dat ik deze oubollige, logge spullen ga overnemen om er mijn studentenkot mee in te richten! Als dit gebeurt, ga ik nooit in staat zijn om fancy feestjes te geven. Ik zou het echt tof vinden moesten jullie mij kunnen redden! Groetjes, een hulpeloze student.

Deze inzending – zeg maar gerust noodoproep – voor onze kot-make-over wedstrijd konden we eenvoudigweg niet negeren. Bent had hulp nodig en zou die krijgen. Jani en interieurspecialiste Anne-Catherine trokken naar zijn studentenkot, selecteerden voor nog geen 1.000 euro aan items uit het interieurgamma op lidl-shop.be en gingen aan het werk. Het resultaat is op z’n zachtst uitgedrukt indrukwekkend. Hopelijk vindt Bent de tijd nog om wat te studeren tussen al die fancy feestjes in.

Studeren, eten en ontspannen

Het centrale element op Bents kot is een strakke tafel. Daaraan zal hij studeren, eten en gasten ontvangen. Daarom koos Anne-Catherine voor een set van 2 Wohnling stoelen in een antracietkleur die bij de tafel past. Een ledtafellamp zorgt voor focus bij het studeren en sfeer wanneer de boeken opzij mogen. Bent heeft een vinylplatencollectie en de Silvercrest platenspeler sluit daar niet enkel perfect op aan, door zijn unieke design verdient dit item ook zijn stek in het midden van dit kot.

In de keuken mag naast wijn- en waarom niet, champagneglazen ook een blender niet ontbreken. Voor een gezonde ontbijtsmoothie … of die perfecte margarita. Hebben je gasten voorkeur voor een andere cocktail? Geen probleem, die maak je toch gewoon met de Ernesto cocktailshakerset. Die heeft het bijkomende voordeel mooi genoeg te zijn om dienst te doen als decorelement. Voor die blender selecteerde Anne-Catherine er een in dezelfde strakke zwart metalen uitvoering als de broodrooster, staafmixer en waterketel.

De truc met het tapijt

Met een tapijt kan je een zithoek zijn eigen afgebakende plekje in je kot geven … of die hoek juist in de hele ruimte integreren. Omdat dit laatste in kleinere koten vaak de beste piste is, werd het tapijt met moderne print zo neergelegd dat het van die zithoek naar de tafel loopt. Het visueel apart zetten of samenbrengen van interieursegmenten doe je ook met licht. In dit geval kozen Jani en Anne-Catherine voor een speelse ledtafellamp uitgevoerd als een gouden ananas.

De zithoek zelf werd opgetrokken rond een comfortabele Livarno Living loungestoel. Een modieus item, voorzien van een passende plaid en een meer in het oog springend decoratief kussen met gouden opdruk. Anne-Catherine is een groot voorstander van bijzettafeltjes en omdat de vloer van een studentenkot al te vaak als ‘kamerbreed dienblad’ gebruikt wordt, kreeg Bents nieuwe loungestoel er zo’n tafeltje in een elegant design bij.

Ga gerust op het bed zitten

Oké, deze paragraaftitel klinkt als een versiertruc die heel waarschijnlijk dateert van op die allereerste studentenkamer ooit. Maar toch, omdat slaap- en leefruimte op kot vaak in elkaar doorlopen, verdient het bed extra aandacht. Zeker tijdens kotfeestjes zal het niet zelden als zitplek dienen. Daarom haalt zelfs het stoerste jongenskot voordeel uit een passende dekbedovertrek, een luxueuze plaid en een stevige dosis decoratieve kussens . Voor een praktisch en gezellig ogende slaaphoek, die perfect in de totale ruimte past.

Inspiratie opgedaan om ook jouw studentenkot de make-over te geven die je verdient én kan betalen? Surf dan zeker eens naar lidl-shop.be. Je vindt er verrassend meer online.

Ontdek verrassend meer online op lidl-shop.be. Klik hier