Dossier aangeboden door Lidl

Een spectaculaire studentenkot-make-over? Laat dat aan Jani en Anne-Catherine over.

Geneeskundestudente Eva was de gelukkige winnares van een totale kot-make-over. Interieurspecialiste Anne-Catherine selecteerde betaalbare interieuritems op lidl-shop.be en ging aan het werk. Het resultaat is een verrassende transformatie die stijl en slimme ideeën combineert met een haalbaar budget.
Dossier aangeboden door Lidl.

“Het is het eerste jaar dat ik op kot ga. Hoewel er best wel ruimte is om er iets heel leuk en gezellig van te maken, is het dat momenteel allerminst. Het ontbreekt me aan inspiratie. Ik ben al even op zoek naar leuke spulletjes, maar het is heel moeilijk om iets fijn te vinden binnen een redelijk budget. Ik wil er iets mooi van maken om er vrienden te kunnen uitnodigen en er de tijd van mijn leven te hebben!”

Weinig inspiratie, een beperkt budget en een lange studie voor de boeg? Yup, dit klinkt als de perfecte kandidate voor onze studentenkot make-over dus belden Jani en interieurspecialiste Anne-Catherine die dinsdagochtend aan bij Eva. Het viel hen onmiddellijk op dat het kot van deze enthousiaste geneeskundestudente overdag van aangenaam veel zonlicht geniet. Dat is sowieso een plus, maar je tijd op kot speelt zich voornamelijk ’s avonds af. Daarom koos Anne-Catherine voor een mix van functioneel en sfeerlicht. Met bijvoorbeeld een stijlvolle Livarno Lux ledstaanlap , een ledtafellamp en een speelse Melinera lichtketting tegen de muur. Zo heeft Eva alles om het helder, studievriendelijk en/of gezellig te maken.

Lekker mooi, mooi lekker

Zoals dat op vele studentenkoten het geval is, maakt ook bij Eva de keuken deel uit van de algemene leefruimte. Die zichtbaarheid maakt dat die hoek wat aandacht verdient. Daarom kozen Jani en Anne-Catherine hier voor een paar keukentoestellen met een leuk kleuraccent. Zo zijn zowel de Silvercrest broodrooster , staafmixer als waterkoker uitgevoerd in mintgroen.

In de studiehoek biedt een modulaire wandkubusset plaats voor lesmateriaal en een Silvercrest bluetooth luidspreker. Sommigen studeren namelijk iets makkelijker met achtergrondmuziek … en tegelijkertijd haal je er genoeg volume uit om er tijdens een kotfeestje minstens één “kan het niet wat zachter” van de buren mee te overstemmen. Ook handig: het beschrijfbare magneetbord.

Zit gezellig, slaap zacht

Eva is ook niet de enige studente waarbij op kot het bed ook dienstdoet als zitbank. Daarom koos onze interieurspecialiste voor een neutrale maar luxueus gebreide plaid met een zijslaapkussen dat werd overtrokken met een opvallende satijnen hoes. Een leuk decoratief element dat past in de ruimte waar het bed deel van uitmaakt. Het is tegelijk handig als rugsteun. En ach, je weet intussen dat we bij JaniTV absolute fan zijn van zijkussens.

Dat wil niet zeggen dat Eva het zonder echte stoelen moet stellen. Anne-Catherine ging voor een set van twee Wohnling stoelen in lichtgrijs en een witte Livarno eettafelstoel. Dat maakt een etentje voor drie dus alvast een optie. Om even weg te dromen met wat muziek, wat te lezen of op gelijk welke manier te ontspannen, werd er in de hoek aan de overkant van het bureau een gezellige zithoek gecreëerd. Een Livarno schommelstoel kreeg daar zijn eigen stek, compleet met een trendy luxueuze plaid en geflankeerd door die staanlamp, een mooie potplant en een opblaasbare poef. Een echte cozy corner.

Waarom je vloeroppervlak opofferen?

Je hebt op een kot zelden voldoende opbergruimte om alles netjes te houden. Eva beschikt al niet over veel vrije ruimte en Anne-Catherine wilde aan de twee aanwezige kasten zeker geen derde toevoegen. Een ophangorganiser is dan een mooie oplossing: je hoeft daar niets van je al schaarse vloeroppervlakte voor op te offeren. Om de look van de open ladekast netjes en strak te houden plaatste de interieurstyliste er een set Melinera opbergdozen in, uitgevoerd in dezelfde zachtgroene kleur van de keukenapparaten.

De keuze voor die zachte pasteltinten met hier en daar een meer in het oog springend accent zoals op plaids en kussenhoes, maakt dat de witte muren er beter en warmer uitkomen. Kortom een verbluffende remake voor een verdraaid bescheiden budget. Een studie geneeskunde mag dan wel vele jaren duren, maar op een kot als dit, zit Eva dan ook voor heel lang goed.

Inspiratie opgedaan om ook jouw studentenkot de make-over te geven die je verdient én kan betalen? Surf dan zeker eens naar lidl-shop.be. Je vindt er verrassend meer online.

Ontdek verrassend meer online op lidl-shop.be. Klik hier