Zo laat je acné littekens op je gezicht het snelst genezen

Print
Zo laat je acné littekens op je gezicht het snelst genezen

Foto: Pinterest

Mee-eters, puistjes, acné... Bijna iedereen krijgt ermee te maken. Dat je soms tijdelijk rondloopt met een heuse vulkaan op je voorhoofd lijkt een nachtmerrie, maar nog erger is als je er een permanent litteken aan overhoudt. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om het genezingsproces te versnellen.

We legden eerder al uit dat het niet zo verstandig is om te gaan knijpen in je huid. En als je het toch doet, dat je het zeker juist moet doen. Maar als het al te laat is en je toch fout hebt gehandeld, vormt er zich vaak een korstje. Enkele onder ons kunnen het dan ook niet laten om stukje eraf te trekken. Vooral NIET doen!

We begrijpen het, ze zijn onmogelijk te verstoppen, zelfs niet met concealer. Ze lijken ook altijd eeuwen nodig te hebben om te genezen, en let's be real, daar heeft niemand tijd voor. Toch heb je er alleen maar baat bij als je het korstje laat zitten én juist verzorgt.

Het belangrijkste: hydrateren die handel! Dat geeft het de kans om te genezen. Wel moet je erop letten dat je geen agressieve producten gebruikt, zonder parfum, alcohol of kleurstoffen, want die kunnen voor verdere irritatie zorgen. Een sterke aanrader is om zonnebrand te smeren, want anders kun je verschillen in huidskleur krijgen. Producten met retinol (of vitamine A) zijn het meest bevorderend voor het genezingsproces. Maar vooral onthouden: handen thuis!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video